/'fu:bar/ glitch art festival 2018.

/'fu:bar/ glitch art festival 2018.

/'fu:bar/ glitch art festival 2018. je otvorio poziv za učestvovanje u izložbenom programu na festivalu glitch umetnosti - /'fu:bar/, koji se u oktobru ove godine odvija u Zagrebu.

/'fu:bar/ glitch art festival 2018. je otvorio poziv za radove iz oblasti digitalne umetnosti i tematske tekstove.

 

 

/'fu:bar/ je multimedijalni participativni događaj sa temom greške u interdisciplinarnoj umetnosti novih medija i procesu njenog nastajanja.

Događaj čine predavanja umetnika (artist talk) i autorska izlaganja, edukativne radionice, umetničke audio(-vizuelna) izvođenja i izložba glitch umetnosti.

Festival se održava u Autonomnom kulturnom centru u Zagrebu, a s ciljem okupljanja lokalnih i inostranih glitch umetnika i podržavanja savremenih eksperimentalnih estetika i taktika.

Poziv za glitch umetnost i tekstove je otvoren do 15. avgusta 2018. godine.

"Utjelovljujemo digitalnu nasumičnost u opipljive objekte, distribuirane ideje, te zvučne i vizualne instalacije. Razmatramo sve uratke, u bilo kojoj glitch tehnici, ukoliko ih je moguće predstaviti kao digitalni ispis, zvučni zapis, web objekt ili video projekciju".

Informacije i aplikacije: https://fubar.space/

Kontakt: fubar@hacklab01.org

/'fu:bar/ organizuje Autonomni Kulturni Centar Attack, u saradnji s umetničkom organizacijom Format C.

Projekat finansijski podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb, kao i Zaklada "Kultura nova" i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.


 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services