Kino Šiška | Konkurs za mural ON SITE

Kino Šiška | Konkurs za mural

Ljubljanski Centar urbane kulture Kino Šiška u saradnji sa Gradom Ljubljana, raspisuje otvoren poziv za predloge murala, i poziva vizuelne umetnike da daju predloge novog murala koji će biti oslikan na fasadi zgrade na Trgu mladinskih delovnih brigad 7 u Ljubljani.

 

 

Ovim projektom biće zamenjen prethodni mural koji je 2014. godine realizovao finski umetnik Pallo Ollap, oslikavši fasadu gorepomenute zgrade, a u okviru međunarodnog, evropskog projekta "Whatsthedeal".

Murali, grafiti i druge umetničke intevrencije u javnom prostoru smatraju se sastavnim delom celokupnog imidža jednog savremenog grada. Radovi iz domena ulične umetnosti između ostalog oblikuju scenografiju gradova, pričajući priču svojim žiteljima i otvarajući različite poglede na raznolikost urbanog života. 

Autor izabranog predloga, dobiće nagradu u iznosu od 1000 evra za oslikavanje murala i biće mu nadoknađeni svi materijalni i tehnički torškovi. Izabranim autorima koji žive izvan područja grada Ljubljane, biće nadoknađeni putni tošksovi kao i troškovi boravka u dužini rezidencije u Ljubljani od tri nedelje.

Tema murala je slobodna.

Dimenzije murala: Visina 10.3 m x širina 12.9 m.

Uslovi učešća: Poziv je otvoren za stanovnike Slovenije, Evropske unije, Islanda, Lihtenštajna, Norveške, Švajcarske, Albanije, i stanovnike republika bivše Jugoslavije. Učesnici mogu biti fizička ili pravna lica.

Prijavljene radove će ocenjivati žiri koje je imenovao Simon Kardum, direktor centra Kino Šiška. Žiri čine: Prof. Janez Koželj, arhitekta i zamenik gradonačelnika Grada Ljubljane, Piera Ravnikar, vođa R - space gallery, i Lara Plavčak, vođa vizuelnih, audio-vizuelnih i intermedijalnih umetničkih projekata u Centru urbane kluture Kino Šiška.

Rok za predaju radova je 17. avgust 2018. godine (do 11 časova). 

Žiri ocenjuje radove od 19. do 24. avgusta 2018. godine.

Kandidati će biti obavešteni do 27. avgusta 2018. godine.

Planirana realizacija murala je u septembru 2018. godine.

Aplikacija se predaje u jednom pdf dokumentu i treba da sadrži:

  • ime, prezime, adresu, datum rođenja, e-mail i telefon podnosioca prijave.
  • kratku biografiju umetnika
  • foto dokumentaciju sa selekcijom do 10 realizovanih projekata
  • crtež ili vizuelni materijal predloženog murala
  • kratku eksplikaciju i opis predloženog murala
  • opis planirane tehnike realizacije murala i materijala planiranog za implementaciju predloženog murala (sprejevi, boje, etc...)

Pitanja i aplikacije slati na adresu lara.plavcak@kinosiska.si.

 
Fotografija: Tina Lagler/OSM films
 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services