Konkurs za angažovani plakat "KANTA"

news

Objavljen je Konkurs "KANTA" za angažovani plakat povodom DANA BEDE! 

Tema je jasna - SIROMAŠTVO! Želja je da se samim konkursom i plakatima skrene pažnja na sve veću količinu hrane koja se baca, dok sa druge strane u našem društvu imamo sve više korisnika narodne kuhinje, siromašnih i gladnih.

 


DAN BEDE - ​​u​torak, 17. oktobar 2017. od 17.00 sati KANTA ponovo radi!

U susret dugim noćima i sve kraćim danima (čitaj: još jednoj zimi), Aktivistička kuhinja udruženih građana i radnika u kulturi "KANTA" poziva sve, site, ili gladne, ljude, da oblikuju i doniraju svoj PLAKAT promišljanjem termina glad, sitost, hrana, višak hrane, beda, siromaštvo, solidarnost i humanost (ljudskost)...

Svaki plakat treba da bude realizovan na ​vertikalnom ​A3 formatu (42 cm x 29.7 cm) u CMYK kolor modu i poslat u PDF formatu (High Quality Print) na mejl adresu kanta@pankerica.com ​(do 20 MB) ​najkasnije do petka, 13. oktobra 2017. (21.00 katanac).

Svi plakati u elektronskoj verziji, moći će da se pogledaju i lajkuju od 14. do 17. oktobra (1​9.00 fajront) na FB stranici "KANTA".

Nakon selekcije, zbog ograničenog prostora i sredstava, odabrani plakati će biti odštampani i izloženi 17. oktobra u "Kanti" ​(Dunavska 2, Novi Sad) ​gde će i "stručni" žiri odabrati (verovatno) jedan rad, obznaniti rezultate lajkovanja sa FB i proglasiti ​NAJ​BEDNI​JI​ PLAKAT 2017.

Odabrani autori "najbednijih" plakata će dobiti mesec dana besplatnih toplih obroka u "Kanti", kao i mogućnost da svoj topli obrok daruju lokalnim beskućnicima ili drugima kojima je (možda) potrebniji.

Svi "bedni" plakati će biti dostupni u manjoj štampanoj formi članovima (gostima, posetiocima) "Kante" uz simboličnu ili velikodušnu donaciju i korišćeni u daljoj promociji "Kante", ukazivanju na problem siromaštva, bede, bacanja hrane, smanjenja broja gladnih i tome sl.

 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services