Konkurs za izložbu Young Designers Exhibition na Beogradskom sajmu nameštaja

Konkurs za izložbu Young Designers Exhibition na Beogradskom sajmu nameštaja

Izložba mladih dizajnera (Young Designers Exhibition) je nekomercijalna platforma u okviru Beogradskog sajma nameštaja – usmerena ka promociji mladih, samostalnih dizajnera, dizajn timova, dizajnerskih škola i fakulteta.

 

 

 

Prototipovi, eksperimentalni i nekonvencionalni objekti biće prikazani u jedinstvenom prostoru Hale 2C u okviru Beogradskog sajma nameštaja od 6. do 11. novembra 2018. godine.

Na ovom mestu, posetioci mogu da otkriju nove koncepte, nove materijale, čak i nove načine distribucije, kao i primere projekata koji istražuju mogućnosti i ograničenja dizajna savremenog doba.

Izložba mladih dizajnera (Young Designers Exhibition) predstavlja novu polaznu tačku u razvoju dizajna i dizajnera, kroz selekciju samostalnih dizajnera, dizajn timova, institucija, škola i nacionalnih grupa, čineći jedinstven pregled regionalne kreativne scene, kako u  pogledu raznovrsnosti tako i u pogledu kvaliteta. Ova izložba je idealno mesto za one koji traže neobično i originalno među asortimanom tržišno orijentisanih i autentičnih proizvoda.

Hala 2C je prostor gde dizajneri i dizajnerske škole prikazuju svoje prototipove i proizvode budućim partnerima, proizvođačima i kupcima, kao i internacionalnim medijima. Osnovna ideja iza ovog koncepta je da pruži podršku autorima da predstave svoj rad profesionalnoj publici, startuju svoju karijeru i uspostave saradnju sa industrijom.

Takođe, izlagači ulaze u proces žiriranja za nagradu Beogradskog sajma „Zlatni Ključ“ – nagrade za dizajn koju je dodeljuje Intrenacionalni žiri, sastavljen od renomiranih stručnjaka i dizajn profesionalaca, usaglašen sa najuspješnijim i najboljim dostignućima unutar domena dizajna nameštaja.

Još jedna prednost ove izložbe je učestvovanje u sad već tradicionalnim Design talks, ili Razgovorima o dizajnu – mestu susreta i otvorene panel diskusije sa međunarodnim proizvođačima, dizajnerima, distributerima i arhitektama, svakodnevno tokom trajanja Sajma nameštaja.

Koji proizvodi mogu da se izlažu?

Proizvodi koji se obično prikazuju ovde uključuju nameštaj, rasvetu, kućni tekstil, tepihe, staklo, keramiku i dekorativne dizajnerske proizvode i asesoar, kao i dizajn eksperimentalne prirode.

Ko može da se prijavi?

Škole, nezavisni dizajneri i dizajnerske grupe iz celog sveta...

Selektori sajma na čelu sa Zoranom Jedrejčićem odlučuju ko će biti izložen.

Akcenat je na inovaciji u idejama, formama, materijalima... Ne postoji starosno ograničenje za kandidate, ali postoji ograničenje da proizvod nije izlagan ranijih godina u okviru ove izložbe.

Kriterijumi za samostalne dizajnere i dizajn grupe:

Osnovni kriterijumi za izbor su: radoznalost / eksperiment, inovativnost i održivost. Pošaljite fotografije / skice i informacije o proizvodima koje želite da izložite (sačuvane kao PDF ili JPEG fajl.). Budite precizni i koncizni. Objekti / proizvodi mogu biti ranije izlagani i prikazivani na drugim manifestacijama, ali ne i u okviru prethodnih godina ove izložbe.

Kriterijumi za škole i institucije:

Samo škole sa dizajnerskim, umetničkim i zanatskim i arhitektonskim programima mogu da izlažu.

Pošaljite kratku prezentaciju onoga što će biti izloženo na štandu, kao i kratak opis programa / kursa koji planira da učestvuje.

Uslovi izlaganja:

Odabrani izlagači dobijaju BESPLATAN izlagački prostor.
Zavisno od planirane postavke izlagači na raspolaganju imaju štandove u tri veličine: 2x3m, 3x3m, i 4x3m, osvetljenje i izvod za struju su uključeni.

Vaše aplikacije šaljite na: namestaj@sajam.rs

Rok je 10. oktobar 2018. godine.

 

 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services