Konkurs za kolektivno izlaganje “Kontakt 2017.”

Konkurs za kolektivno izlaganje “Kontakt 2017.”

Udruženje Kreativna Fabrika raspisalo je konkurs za kolektivno izlaganje na temu “Kontakt 2017.”


Tema “Kontakt” odnosi se na odnos dva bića, kontakt čoveka i prirode, bliski kontakt ili kontakt kako ga umetnik vidi i doživljava.

 

 


Na konkurs je potrebno poslati:

Do 2 predloga radova u JPG formatu i lične podatke sa umetničkom biografijom na email adresu: izlozbakontakt@gmail.com do 20. novembra 2017. godine.

Fotografije radova je potrebno poslati u jpg. formatu, u rezoluciji 300dpi i popuniti podatke po dole priloženoj tabeli:

Autor: Ime, prezime
Godina rođenja:
Naziv dela: Godina nastanka: Tehnika, medij, dimenzije

Dozvoljene su sve tehnike: crtež, slika, akvarel, grafika, fotografija, digitalni radovi, Kolaž,…skulpture, mozaik, keramika…

Imena odabranih autora biće objavljena 7 dana po isteku konkursa, putem e mail-a koji dostavite. Izložba će biti otvorena u Noćnoj galeriji Petak, koja se nalazi u Lominoj ulici br.14 u Beogradu. O tačnom terminu otvaranja izložbe izlagači će biti nakandno obavešteni.

Participacija za izložbu, u koju je uračunata cena pripreme i štampe kataloga je 400 RSD za umetnike koji dostavljaju i preuzimaju radove iz galerije, 600 rsd za umetnike koji radove šalju iz Srbije, a 10 evra za umetnike iz inostranstva. Umetnici koji šalju radove, snose troškove poštarine za povratak radova.

Participaciju plaćaju samo umetnici koji prođu žiriranje. Svaki izlagač će dobiti po jedan primerak kataloga. Participacija se plaća na dan predaje radova.

Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni – dobro kaširani (nemojte uramljivati radove u klips ramove, pošto su nestabilni i lako lomljivi.) Radovi treba da budu na jednoj zakački, na tačno izmerenoj sredini rada. Ukoliko rad ima dve zakačke, provucite žicu kroz njih, kako bi se mogli okačiti na jednu. Organizator ne snosi odgovornost u slucaju oštete rada, ukoliko rad nije bio adekvatno opremljen!

Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u Noćnu galeriju Petak.

Prijavljivanjem na konkurs prihvatate sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Udruženje Kreativna Fabrika ima za cilj promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji se rad promoviše su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani slobodni umetnici. Kreativna fabrika je u okviru projekta DosijeUmetnik organizovala preko 150 samostalnih izložbi kao i više kolektivnih izložbi kao što su “Impuls” i “Ja volim grafiku” gde se beogradskoj publici, kroz svoje radove predstavilo preko 100 umetnika u ovoj godini.

Pristigle prijave razmotriće Umetnički savet galerije.

Umetnički savet galerije čine:
Ana Marinović, dipl. grafičar (samostalni umetnik, član ULUPUDS-a)
Edvina Romanović -Hudeckova, magistar likovnih umetnosti
Igor Markišić, master na odseku grafika i knjiga
Milena Mitrović, dipl. grafički dizajner i master visual design-a
Biljana Ćalić, predsednik udruženja Kreativna fabrika

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services