Konkurs za kolektivno izlaganje na izložbi "Salon male grafike" u galeriji Lucida

Konkurs za kolektivno izlaganje na izložbi "Salon male grafike" u galeriji Lucid

Konkurs za kolektivno izlaganje na izložbi „Salon male grafike“ u galeriji Lucida, otvoren je do 11. novembra 2018. godine.

 

 

 

 

 

Galerija Lucida u Beogradu, u okviru autorskog projekta “Salon male grafike” istoričarke umetnosti i kustosa u navedenoj galeriji, Mire Vujović, raspisuje Konkurs za učešće na kolektivnoj izložbi “Salon male grafike” u decembru 2018. godine.

Konkurs je otvoren za diplomirane umetnike likovnih i primenjenih akademija koji žive i stvaraju u Beogradu, kao i za one van Beograda, koj su u mogućnosti da rad dostave lično ukoliko prođu žiriranje.

Na konkurs je potrebno poslati:
- jednu grafiku malog formata - duža ivica do 20cm, (naziv, dimenzije, godina nastanka) i lične podatke sa umetničkom biografijom na email adresu: galerija.lucida@gmail.com, najkasnije do 11. novembra 2018.

Izbor grafičkih tehnika je slobodan kao i tema, a označeni tiraž do 100 otisaka. 

*Ukoliko rad bude odobren i izlagan na izložbi, mora biti opremljen-uramljen.

Otvaranje izložbe planirano je za 30. novembar u Galeriji Lucida (Čika Ljubina 11), a trajaće do 28. decembra 2018. godine. Participacija za izložbu, u koju je uračunata tehnička podrška, priprema i štampa kataloga, iznosi 1500,oo dinara. Svaki izlagač će dobiti po jedan primerak kataloga i prodavaće otiske grafika po svojim cenama, galerija neće uzimati procenat, neće učestvovati u prodaji, biće samo posrednik između autora i kupca.

Pristigle prijave razmotriće diplomirana istoričarka umetnosti i autor projekta Mira Vujović. Participaciju plaćaju nakon konkursa, samo učesnici koji prođu selekciju i izlažu na izložbi. Sa ove izložbe izdvaja se iz tiraža po jedan otisak za kolekciju galerije Lucida.  Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu lično radove u zakazanom roku.

“Salon male grafike” je autorski projekat Mire Vujović, diplomirane istoričarke umentosti i grafičkog dizajnera, kustosa galerije Lucida, osnivačice Process galerije. Cilj projekta je promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva, popularizacija grafičke umetnosti prodajom grafičkih otisaka iz tiraža po pristupačnim cenama. 

Grafika malog formata. 
Mali format decembra.
Mali format poezije i misaonosti.
Mali format odsustva i pripadanja,  ogoljenosti i bezbrižnosti.
Lakoća davanja,  posvećenost u malom okviru.
Pejzaž, trenutak ili intimnost u malom ramu.
Mali kadrovi iščekivanja, kraja ili krajnosti.
Mali segment životnosti.
Potpunost konciznog izraza.

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services