Konkurs za kolektivno izlaganje umetničkih dela na izložbi "ARTAPSTRAKT"

dosije umetnik, kreativna fabrika, petak

Udruženje Kreativna Fabrika raspisalo je konkurs za kolektivno izlaganje umetničkih dela na izložbi "ARTAPSTRAKT", koja će biti održana u Noćnoj galeriji Petak.

 

 

 

 

 

Udruženje Kreativna Fabrika ima za cilj promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji se rad promoviše su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani slobodni umetnici. Kreativna fabrika je u okviru projekta DosijeUmetnik organizovala preko 150 samostalnih izložbi kao i više kolektivnih izložbi kao što su "Impuls" i "Ja volim grafiku" gde se beogradskoj publici, kroz svoje radove predstavilo preko 100 umetnika u ovoj godini .

Na konkurs je potrebno poslati:

 • Fotografiju jednog rada u JPG formatu, na zatadu temu (apstraktne umetnosti) i lične podatke sa umetničkom biografijom na email adresu: konkursminiart@gmail.com, sa naslovom "Za miniFORMart 2017", najkasnije do 6. jula 2017. godine.
 • Fotografije radova je potrebno poslati u jpg. formatu, u rezoluciji 300ppi i popuniti podatke po dole priloženoj tabeli:
  Autor: Ime, prezime
  Godina rođenja:
  Kontakti: e-mail adresa, broj telefona, adresa, grad
  Podaci o delu: 
  Naziv dela, godina nastanka, tehnika, medij, dimenzije

Tehnike i dimenzije
Dozvoljene su sve tehnike: crtež, slika, akvarel, grafika, fotografija, digitalni radovi, kolaž, skulpture, mozaik, keramika. Dvodimenzionalni radovi ne smeju biti veći od 70x70cm sa ramom. Trodimenzionalni radovi ne smeju biti veći od V:100, Š:50,
D:50cm sa postamentom. Obvezno je da skulpture budu izrađene u trajnom materijalu.

Žiriranje
Pristigle prijave razmotriće Umetnički savet galerije kojeg čine:

 • Ana Marinović, dipl. grafičar ( samostalni umetnik, član ULUPUDS-a)
 • Edvina Romanović-Hudeckova, magistar likovnih umetnosti
 • Igor Markišić, master na odseku grafika i knjiga
 • MIlena Mitrović, dipl. grafički dizajner i master visual design-a
 • Biljana Ćalić, predsednik udruženja Kreativna fabrika

Rezultati konkursa
Imena odabranih autora biće objavljena putem dostavljene email adrese. Izložba će biti otvorena u Noćnoj galeriji Petak (Lomina ulica br. 14), a o tačnom terminu otvaranja izlagači će biti nakandno obavešteni.

Participacija
Participacija za izložbu, u koju je uračunata cena pripreme i štampe kataloga je 400 rsd za umetnike koji dostavljaju i preuzimaju radove iz galerije, 600 rsd za umetnike koji radove šalju iz Srbije, a 10e za umetnike iz inostranstva. Umetnici koji šalju radove, snose troškove poštarine za povratak radova.

Participaciju plaćaju samo umetnici koji prođu žiriranje. Svaki izlagač će dobiti po jedan primerak kataloga. Participacija se plaća na dan predaje radova.

Oprema radova
Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni - dobro kaširani (molimo učesnike da za uramljivanje svojih radova ne koriste klips ramove, zbog njihove nestabilnosti i lomljivosti). Radovi treba da budu na jednoj zakačaljki, na tačno izmerenoj sredini rada. Ukoliko rad ima dve zakačaljke, molimo vas da provučete žicu kroz njih, kako bi se rad lakše kačio o jedan klin. Organizator neće snositi odgovornost u slučaju oštete rada, ukoliko rad nije bio adekvatno opremljen!

Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u Noćnu galeriju Petak.

Prijavljivanjem na konkurs prihvatate sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services