Letnja DUBOREZ radionica

Letnja DUBOREZ radionica

Prijavite se na letnju jednomesečnu radionicu DUBOREZA!

 

 

Radionica Duboreza postoji 5 godine u Klubu za mlade Palilula i nastala je sa željom da svi ljubitelji drveta lako savladaju osnove duboreza.

 

 

Bilo da duborezom želite da se bavite iz hobija ili kao dodatnim umetničkim zanatom, ova kreativna radionica pruža mogućnost da ovladate osnovnim tehnikama duboreza, uz veliki akcenat na praktičnom radu.

Pogodnost predstojeće letnje radionice duboreza je što za cenu jednog, radionicu može pohađati dva polaznika!

Sve informacije se usmeno prenose polaznicima, a odnose se na stilove, tehnologiju pripreme drveta, crteže, drvo kao materijal, finalnu obradu.

Što se tiče samog načina rada, sav potreban materijal je obezbeđen, a podrazumeva dleta, čekić, stege i drvene medijume određenih dimenzija, u zavisnosti od zadatka. Časovi su koncipirani tako da se prvo savladava plitki reljef, zatim napredniji ornamenti i reljefni oblici i na kraju trodimenzionalni komadi. Pre svega se osmišljava i izrađuje crtež. Zatim se crtež aplicira na drveni komad, te se uči način i postupnost usecanja, grubog i finog oslobađanja, vađenje viška materijala.

Idejni tvorac radionice Duboreza i predavač na kursu je Nina Nikolić, član dizajn sekcije ULUPUDS-a (Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije nameštaja i malih upotrebnih predmeta.

Trajanje mesečne radionice duboreza je mesec dana (4 nedelje), a tempo rada je jednom nedeljno dvočas,tj. po 1,5 sat subotom i nedeljom. Optimalni osnovni kurs je 6-8 meseci, u zavisnosti od kapciteta polaznika.

Način rada je prilagođen individualnim mogućnostima polaznika, bez insistiranja na brzini izrade, a praktikuje se rad u manjim grupama.

Lokacija: Centar za kulturu ,,Vlada Divljan”, Mitropolita Petra 8 (u okviru Kancelarije za mlade- Palilula)

Sve dodatne informacije o radionici možete dobiti na telefon: +381605587997

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services