Likovni Konkurs za srednjoškolce

Likovni Konkurs za srednjoškolce na temu: Ravnopravnost i jednake mogućnosti za

Likovni Konkurs za srednjoškolce na temu: Ravnopravnost i jednake mogućnosti za visoko obrazovanje i uspešnu karijeru studenata sa hendikepom.


Konkurs namenjen svim srednjoškolcima, otvoren je do 14. maja 2018. godine.
 

 

 

Fakultet digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan zajedno sa Udruženjem studenata sa hendikepom, u sklopu angažovanja na evropskom projektu Trans2Work, organizuje likovni konkurs na temu – Ravnopravnost i jednake mogućnosti za visoko obrazovanje i uspešnu karijeru studenata sa hendikepom.

Deset najboljih radova će biti prikazano u okviru izložbe „Pobedi barijeru, gradi karijeru” u galeriji Pro3or (Koče Popovića 9, Beograd) od 15. maja. Tri rada koja najbolje budu oslikala i prikazala zadatu temu, biće nagrađena vrednim nagradama poslednjeg dana izložbe.

Uputstvo za izradu rada: Osmisli novi dizajn za proizvod koji te inspiriše i koji može doneti profit kompaniji. Rad treba da prikazuje barijere i primere uključivanja mladih sa hendikepom u svakodnevni život. Nije potrebno nužno prikazati hendikep, već problem koji predstavlja neupućenost društva ili neprilagođeni radni prostor. Hendikep može biti fizički i psihički, a koji često nije vidljiv.


Tehnike u izradi rada mogu biti:

Format rada:
Plakat / A3

Kako će tvoj rad biti nagrađen?
Za tvoj rad očekuju te vredne nagrade i to:

Žiri:

Članovi žirija: Slobodan Jovanović – Coba (osnivač i kreativni direktor agencije Coba & Associates i portala Designed.rs ); Slavimir Stojanović – Futro (Ilustrator i grafički dizajner) i Snežana Todorović (2D Ilustrator u studiju za animaciju, završila Master na Metropolitan Univerzitetu u Beogradu, odsek Dizajn novih medija).

Žiri će oceniti radove po najrelevantnijoj, najkreativnijoj predstavi situacija i problema sa kojima se mladi sa hendikepom susreću. Prvo će biti napravljen izbor od 10 najboljih radova, koje će autori moći da dostave u galeriji Pro3or do 15. maja, lično ili post express-om.

Poslednjeg dana izložbe stručni žiri će proglasiti tri najbolja rada i dodeliti vredne nagrade.


Prijavi se na ovom linku! Konkurs je otvoren do 14. maja 2018. godine.

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text