Likovni Konkurs za srednjoškolce

Likovni Konkurs za srednjoškolce na temu: Ravnopravnost i jednake mogućnosti za

Likovni Konkurs za srednjoškolce na temu: Ravnopravnost i jednake mogućnosti za visoko obrazovanje i uspešnu karijeru studenata sa hendikepom.


Konkurs namenjen svim srednjoškolcima, otvoren je do 14. maja 2018. godine.
 

 

 

Fakultet digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan zajedno sa Udruženjem studenata sa hendikepom, u sklopu angažovanja na evropskom projektu Trans2Work, organizuje likovni konkurs na temu – Ravnopravnost i jednake mogućnosti za visoko obrazovanje i uspešnu karijeru studenata sa hendikepom.

Deset najboljih radova će biti prikazano u okviru izložbe „Pobedi barijeru, gradi karijeru” u galeriji Pro3or (Koče Popovića 9, Beograd) od 15. maja. Tri rada koja najbolje budu oslikala i prikazala zadatu temu, biće nagrađena vrednim nagradama poslednjeg dana izložbe.

Uputstvo za izradu rada: Osmisli novi dizajn za proizvod koji te inspiriše i koji može doneti profit kompaniji. Rad treba da prikazuje barijere i primere uključivanja mladih sa hendikepom u svakodnevni život. Nije potrebno nužno prikazati hendikep, već problem koji predstavlja neupućenost društva ili neprilagođeni radni prostor. Hendikep može biti fizički i psihički, a koji često nije vidljiv.


Tehnike u izradi rada mogu biti:

Format rada:
Plakat / A3

Kako će tvoj rad biti nagrađen?
Za tvoj rad očekuju te vredne nagrade i to:

Žiri:

Članovi žirija: Slobodan Jovanović – Coba (osnivač i kreativni direktor agencije Coba & Associates i portala Designed.rs ); Slavimir Stojanović – Futro (Ilustrator i grafički dizajner) i Snežana Todorović (2D Ilustrator u studiju za animaciju, završila Master na Metropolitan Univerzitetu u Beogradu, odsek Dizajn novih medija).

Žiri će oceniti radove po najrelevantnijoj, najkreativnijoj predstavi situacija i problema sa kojima se mladi sa hendikepom susreću. Prvo će biti napravljen izbor od 10 najboljih radova, koje će autori moći da dostave u galeriji Pro3or do 15. maja, lično ili post express-om.

Poslednjeg dana izložbe stručni žiri će proglasiti tri najbolja rada i dodeliti vredne nagrade.


Prijavi se na ovom linku! Konkurs je otvoren do 14. maja 2018. godine.

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services