Međunarodna konferencija Art+Science:Makers

Međunarodna konferencija Art+Science:Makers

Centar za promociju nauke poziva na međunarodnu konferenciju Art+Science:Makers.

 

Međunarodna konferencija Art+Science:Makers održava se u sredu, 14. novembra na Fakultetu dramskih umetnosti (Bulevar umetnosti 20).

 

Učešće na konferenciji je besplatno i biće omogućeno isključivo na osnovu prijava i dobijene potvrde. Prijave za konferenciju se nalaze na ovom linku. 

Više od četrdeset umetnika, naučnika, mejkera i predstavnika uglednih organizacija i institucija, poput Ars elektronike iz Linca, univerziteta u Beču, Barseloni, Briselu i Bristolu, i najznačajnijih domaćih aktera, predstaviće nove uvide i inspirativne primere interdisciplinarne saradnje nauke i umetnosti. Pod kapom mejkers kulture razmatraće se sama priroda i raznovrsni modeli art+science kolaboracija, pitanje razvoja publike i brisanja granica među disciplinama, kao i integracija inovativnih i kreativnih praksi u formalne obrazovne procese.

Detaljan program konferencije možete pogledati na ovom linku. 

Art+Science:Makers konferencija je integralni deo Art+Science:Makers manifestacije koja će trajati od 13. novembra do 8. decembra na više lokacija u Beogradu - Mejkers spejs Centra za promociju nauke, Fakultet Dramskih Umetnosti, Galerija Instituta Servantes, Muzej Primenjene Umetnosti i Bitef teatar.

 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services