Mikser 2017 | Radionica Evropskog Instituta za dizajn IED

mikser festival 2017, ied, federico ferretti

Poziv za učešće na radionici Evropskog Instituta za dizajn IED u okviru ovogodišnjeg izdanja Mikser festivala.

Evropski institut za dizajn Istituto Europeo di Design (IED) u saradnji sa Nemestic Studiom iz Novog Sada, održaće radionicu “Innovate Heritage Icons - Food, Lifestyle Product and Services: contextualizing local cultural experiences into global markets” koja će se održati 27. maja na ovogodišnjem festivalu Mikser 2017.

 

Radionicu će voditi dizajner i konsultant Federiko Fereti, koji je takođe docent i kordinator master programa Inovacija, strategija i proizvod.

Cilj radionice je omogućiti učesnicima da prođu kroz čitav proces inovacije u dizajniranju proizvoda. Fokus ove radionice biće na inovaciji jednog od najtradicionalnijih specijaliteta na Balkanu - Ćevapa. Ova kreativna radionica je zamišljena kao kombinacija predavanja i praktične nastave. Učesnici će biti podeljeni po grupama, a na kraju radionice imaće priliku da prezentuju svoj proizvod. Program radionice možete pogledati ovde.

Zainteresovani studenti koji žele da učestvuju, potrebno je da se registruju na sajtu IED-a na sledećem linku kao i da pošalju svoj CV i portfolio radova na mejl studiranje@nemestic.com. Takođe, tokom trajanja radionice, moguće su individualne portfolio konsultacije.

mikser-ied-radionica
     
Mikser je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.

Deveto izdanje najvećeg regionalnog festivala kreativnosti održaće se od 25. do 28. maja na mestu na kome je sve i počelo – u silosima nekadašnjeg Žitomlina na donjem Dorćolu (Dunavski kej 46), pod autobiografskim sloganom “MIGRACIJE”.

Mikser festival 2017 fokusiraće se na uspostavljanje novih odnosa između urbane sredine, društva, umetnosti, prirode i tehnologije, iz čega prostiču četiri glavne teme festivala – MIGRACIJE, OBRAZOVANJE U POKRETU, TEHNOLOGIJE I UMETNOST, NOVE FABRIKE KULTURE – koje ujedno reflektuju najaktuelnije izazove sa kojima se unutar srpskog društvenog i kulturnog obrasca suočava i sama organizacija Mikser.

Mikser Festival
Datum: 27. 05. 2017.
Mesto: Žitomlin, Dunavski kej 46
Vreme: 12.00-19.00h

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services