Novi ciklus "Otvaranja - tvojih 15 minuta"

ostavinska, tvojih 15 minuta

Zbog velikog interesovanja za format “Otvaranje - tvojih petnaest minuta”, Ostavinska galerija raspisuje novi konkurs za sve zainteresovane.

Otvaranje je ionako najbolji deo svake izlozbe, pojavi se najviše ljudi, može da se mingluje, a bude i da se popije.

 

 


Ne propustite lančane instant izložbe u sada već isprobanom formatu Ostavinske galerije: 15 minuta neto trajanja izložbe, koktela, govora, čestitanja i slave, spakovanih u 60 minuta pratećih aktivnosti - postavljanja, skidanja, organizacije prostora, pakovanja i raspakivanja. Ceo proces je izložen i otvoren za publiku, sat otkucava, a parking u žutoj zoni ulice Kraljevića Marka traje dva sata.

U prethodnom ciklusu spakovali smo ne manje od 13 uspešnih izložbi, u svega 4 izložbena dana. Bilo je tu svega: tradicionalnog pristupa, avangarde, prostornih instalacija, bunta, dečijeg stvaralaštva, oficirskih protokola, pop kulture i omamljivih isparenja.

Nešto više o prvom ciklusu čitajte ovde, a možete da pogledate i kratki video.

Aktuelni ciklus počinje 20. februara u 19 časova i traje do 23. februara, mesta su skoro popunjena, ali prijave i dalje primamo na ostavinska.galerija@gmail.com

Prostora za umetnost ni ove godine neće biti dovoljno. Ostavinska galerija zato raspisuje konkurs na kojem će svako imati priliku za samostalnu izložbu, a vreme svake izložbe, tj. njenog otvaranja će biti ograničeno na 15 minuta.

Poslednjih godina je primetna praksa da se period trajanja izložbi skraćuje, do na par dana, ne bi li se ceo događaj nekako zgusnuo. Da bismo izbegli i taj nepotrebni ostatak vremena, odlučili smo da proces radikalizujemo, ostavimo samo ono što je najsočnije i raspišemo konkurs za otvaranje kao takvo. Osim što ćemo uštedeti na vremenu i ostaviti prostor samo za pravu suštinu, time ćemo omogućiti mnogo većem broju umetnika da ima svojih 15 minuta (što smo u skorije vreme shvatili da je važno). Ako publika dolazi samo na otvaranje, hajde da vidimo šta će da se desi ako samo otvaranja i ponudimo.

Na organizacionom planu, umetnici su pozvani da prijave svoje radove, a različite oblasti delovanja su dobrodošle. Posebnu pažnju u prijavljivanju treba posvetiti samom otvaranju i navesti šta je od sadržaja planirano za tu priliku. Slobodni ste da održite kraći govor, da izvedete performans na otvaranju svog performansa, da prostoriju do vrha napunite skulpturama. Jedino ograničenje koje imate je vreme. Za pripremu otvaranja svaki umetnik ima 40 minuta, samo otvaranje uz prigodni sadržaj i koktel traje 15 minuta, a skidanje izložbe do 10 minuta.

Umetnici su u mogućnosti da izlažu pod svojim imenom ili pseudonimom, mogu da probaju da prodaju svoje radove ili ulaznice za svoj nastup i mogu da računaju na tehničku podršku tima Ostavinske u postavci.

Prvo u nizu otvaranja izložbe/događaja "Otvaranje - Tvojih 15 minuta" desiće se u ponedeljak 20.2.2017. godine u 19 časova. Otvaranja će se smenjivati iz sata u sat i iz dana u dan, dok bude zainteresovanih izlagača.

Prijava za "Otvaranje" (tvojih 15 minuta) treba da sadrži:

  • 1. Kratak opis rada (do 200 reči)
  • 2. Kratku konceptualizaciju otvaranja (do 200 reči)
  • 3. Tehničke specifikacije rada (tehnika, dimenzije, trajanje i sl.)
  • 4. Kratku narativnu biografiju autora (do 100 reči)
  • 5. Vizuelne priloge, ukoliko postoje

Prijave se šalju mejlom na: ostavinska.galerija@gmail.com

Umetnici su u obavezi da sami dopreme radove i/ili svu potrebnu opremu i rekvizite za izvođenje u zakazanom roku u Magacin u Kraljevića Marka. Organizator ne snosi troškove produkcije, opremanja niti transporta radova, ali nudi izvesnu tehničku podršku za izvođenje radova, u skladu sa sopstvenim mogućnostima i pojedinačnim dogovorom sa svakim od autora. Organizator će obezbediti i fotodokumentaciju, kao i promovisanje izložbe dostupnim kanalima. Prijavljivanjem na konkurs, kandidati prihvataju sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text