Otvoren poziv za radove autora na temu “Drugi” časopisa Zent!

Otvoren poziv za radove autora na temu “Drugi” časopisa Zent!

Časopis Zent raspisuje otvoren poziv za prijem radova autora različitih disciplina na temu “Drugi” koji će biti sastavni deo trećeg štampanog izdanja časopisa.

 

Svi zainteresovani se mogu prijaviti do 15. septembra 2017. godine!

 

 

Zent je izvan žanrovskih ograničenja i postojećih uređenja. Zent je za svakoga i za sve.

Prvi broj časopisa Zent predstavljen je tokom maja i juna 2016. u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani i Novom Sadu. Zent će u obliku tematskih štampanih izdanja izlaziti dva puta godišnje, a na sajtu časopisa www.zentmagazine.com objavljen je otvoreni poziv za prijem radova autora različitih disciplina na temu “Drugi” koji će biti sastavni deo trećeg štampanog izdanja časopisa.

Prvi broj Zenta za temu je imao "Prezent", dok je u drugom broju bio posvećenom pitanju rada, dok će najnoviije, treće izdanje časopisa imati temu "Drugi".

Posmatrajući sa individualne tačke gledišta, deluje prilično jasno, danas više nego ikada, da je egzistencija proces koji se odvija kroz ambivalentnu igru između Drugosti i Sopstva. Da li je Sopstvo obogaćeno ili ogranično Drugim? Da li se Drugi nalazi izvan ili unutar Sopstva? Da li je na nama da otkrijemo svoje istinsko Sopstvo sakriveno ispod maski koje nosimo svaki put kada komuniciramo sa drugima, ili su upravo te maske sve što zaista jesmo.

Detaljan opis otvorenog poziva možete pročitati na sajtu časopisa, a rok za podnošenje predloga je 15. septembar, dok je za izabrane autore krajnji rok za dostavljanje gotovih tekstova/radova 20. oktobar 2017. godine.

Svoje predloge možete poslati na zentmagazine@gmail.com.


Svi oblici izražavanja su dobrodošli - arhitektonski projekti, radovi iz oblasti prirodnih i društvenih nauka, tehnologije, stripovi, ilustracije, intervjui, fotografije, istraživanja, vizuelni radovi, radovi umetnika i radovi radnika, poezija, proza, kao i teorijski i esejistički tekstovi.

Tekstovi pisani u esejističkog formi ne bi trebalo da sadrže više od 3000 reči, a poželjno je takođe da imaju što manje fusnota i referenci. Tekstovi mogu biti napisani na srpsko-hrvatskom ili engleskom jeziku.

Na sajtu Zenta pored sadržaja štampanih izdanja se nalaze i drugi originalni tekstovi i prevodi, kao i mogućnost da poručite prvo i drugo izdanje časopisa čija je prodaja omogućena preko sajta za Srbiju, inostranstvo i u elektronskom izdanu. Časopis funkcioniše na bazi otvorenog poziva, kako za štampana tako i za online izdanja, a poziv za autore i autorke koji žele da objave svoje radove u online izdanju časopisa u okviru rubrike Zentoteka stalno je otvoren od jula 2016. godine.

Prvi i drugi broj Zent časopisa se mogu kupiti po regularnoj ceni od 900,00 RSD na sajtu - www.zentmagazine.com i u Novoj Iskri (Gavrila Principa 43).


Marina Ginestà

 

Zent na Facebooku.

 

Fotografije časopisa Zent: Nemanja Knežević

 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services