Poziv za učešće na 36 Mountains – festivalu ilustracije

Poziv za učešće na 36 Mountains – festivalu ilustracije

Otvoren je konkurs za prijave na četvrti po redu 36 Mountains festival ilustracije – međunarodni likovni projekat u čijem je središtu crtež kao samostalna likovna forma.

 

 

 

 

Međunarodni festival ilustracije 36 Mountains je festival posvećen ilustraciji, s glavnim ciljem - približavanje ilustracije i autorskog crteža publici. Iz godine u godinu, ovaj projekat predstavlja najbolje od hrvatske, regionalne i međunarodne scene, podržava mlađe i nove autore. Forma festivala podrazumeva odmak od standardnog galerijskog ili muzejskog pristupa i ima participativni karakter namenjen široj publici.

Festival pruža priliku ljubiteljima ilustracije i crteža da uživaju u radovima omiljenih autora i vide nove radove trenutno vodećih ilustratora.

Od 2015. godine projekat preuzima formu festivala. Ovogodišnje festivalsko izdanje održaće se od 6. do 9. septembra u Galeriji Bačva i Oris kući arhitekture u Zagrebu, a izložba će uključiti radove 22 umetnika odabranih putem konkursa i 6 umetnika pozvanih od strane žirija, koji ove godine čine Jelena Bando, Klara Rusan i Marko Golub.

Prijave su otvorene do 31. maja, na ovom linku. 

S odmakom od klasičnog galerijsko-muzejskog pristupa, 36 Mountains festival predstavlja autore na već poznatim blokovima japanskog harmonika stila. Umetnici su pozvani da popune 1,80 metara dugačak blok u svom prepoznatljivom stilu sa, i to s obe strane.

Blokovi će biti izloženi na glavnoj festivalskoj izložbi u Galeriji Bačva (Dom HDLU). Osim u izložbi, posetioci će uživati i u muzičkom programu, radionicama i razgovorima s umetnicima.

 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services