Poziv za učestvovanje na "free_art_-_source" izložbi

Poziv za učestvovanje na "free_art_-_source" izložbi

Otvoren poziv za učestvovanje na "free_art_-_source" izložbi programskog kôda, koja će se u julu 2018. godine održati u Rijeci, u saradnji Filmaktiva i umetničke organizacije Format C.

Rok za prijavu radova je 25. jun 2018. godine.

 

 

Treće izdanje izložbe "free_art_-_source" otvoreno je međunarodnim aplikacijama novomedijskih autora (umetnika, kodera, majstora kolažiranja kôda) za učestvovanje na izložbi koja u julu, 2018. godine, u galeriji Filodrammatica u Rijeci - nastaje u saradnji udruge Filmaktiv i umetničke organizacije Format C.

Izložbi je ovo treća, dopunjena i tematska iteracija; 2016. je izložba postavljena u Osijeku, 2017. u Velikoj Gorici, a ovom prilikom, u 2018., od posebnog je interesa - kôd u video umetnosti.

"free_art_-_src" je koncept niza meta-izložbi s tematikom kôda - temeljnog gradivnog elementa recentne računarsko utemeljene medijske umetnosti u području slobodne kulture.

Cilj izložbenog koncepta je podsticati proučavanje, razumevanje i afirmaciju logike *free* (slobodne) kulture, i kontinuirano otvarati, prikazivati i reflektovati raznovrsne tehnološke sintakse, paradigme i umetničke in/te/r/ve/ncije u kritičkom stvaralaštvu recentne novomedijske umetnosti.

Poziv je, do 25. juna 2018. godine, otvoren izvornom kôdu, zapisima i/ili skriptama koji omogućavaju stvaranje/hakovanje opipljive digitalne materijalnosti novomedijske umetnosti, s posebnim naglaskom na *filmu, a/v klipovima i video umetnosti* koji/e estetskom (re)interpretacijom (re)prezentuju unutrašnje strukture medija, kodeka, formata.

Daljnji detalji i način apliciranja nalaze se na ovom linku.

Facebook Event

// free_art_-_source izložba finansijski je podržana sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Zaklade "Kultura nova", koja finansijski podržava programe Filmaktiva i Formata C. Tehničku podršku izložbi pruža hacklab01.org.

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services