Rascenzurisaše li ti se umetnici - konkurs za izlaganje

nkss, Nezavisna kulturna scena Srbije, ostavinska galerija

NKSS - Nezavisna kulturna scena Srbije, raspisuje konkurs za izlaganje u Ostavinskoj galeriji pod naslovom "Rascenzurisaše li ti se umetnici".

 

 

 


Otvorena cenzura se šunja u naše živote, pa i u umetnost. Ako ste imali iskustvo cenzure ili znate za nekog ko je u svetu umetnosti imao to iskustvo, prijavite se za učešće u premijernoj izložbi u Ostavinskoj Galeriji u Kraljevića Marka 8 ili prosledite informaciju. Svaki dogovor je moguć, a ideje dobrodošle. Rok je kratak, ali namere su dobre i važne.

S obzirom na to da se opet preti izbacivanjem iz Magacina u Kraljevića Marka, odlučili smo da sprovedemo jednu zajedničku akciju koja uključuje i otvaranje nove galerije pod nazivom “Ostavinska”. Nova galerija će kao deo Magacina negovati princip otvorenosti i solidarnosti.

Rok je kratak, ali moramo da delujemo brzo, pa ste svi pozvani da do 9.12. pošaljete svoje predloge na raspis ispod.

Vaše učešće je vrsta podrške, ali i ulaganje u bolje uslove za rad i izlaganje nezavisnih, nepodržanih i nesvrstanih umetnika. Ono je akt solidarnosti i protesta i prilika da se zajedno borimo za bazične uslove za rad, eksperiment, nekonvencionalno i da slobodno oblikujemo scenu koju podižemo mahom sopstvenim resursima.

Na konkurs se mogu prijaviti umetnici, koji se bave bilo kojom umetničkom oblašću koji su u skorije ili davnije vreme doživeli neki vid cenzure. Učesnicima manifestacije organizator nudi fizički i medijski prostor za izvođenje radova koji su nekom prilikom podlegli cenzuri ili uceni.

Mole se umetnici da svoje prijave pošalјu na ostavinska.galerija@gmail.com. Prijava mora da sadrži:

  • Kratak opis rada (do 200 reči)
  • Tehničke specifikacije rada (tehnika, dimenzije, trajanje i sl.)
  • Kratku narativnu biografiju autora (do 100 reči)
  • Kratak opis prirode i prilike cenzure (do 100 reči)
  • Vizuelne priloge izloženog rada, ukoliko postoje

Umetnici su u obavezi da sami dopreme radove i/ili svu potrebnu opremu i rekvizite za izvođenje u zakazanom roku u Magacin u Kraljevića Marka. Organizator ne snosi troškove produkcije, opremanja niti transporta radova, ali nudi izvesnu tehničku podršku za izvođenje radova, u skladu sa sopstvenim mogućnostima i pojedinačnim dogovorom sa svakim od autora. Prijavljivanjem na konkurs, kandidati prihvataju sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Izložba će biti otvorena 12.12.2016. godine u 18h uz prigodni koktel.

 

Facebook stranica konkursa.

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text