Regionalno povezivanje habova, startapa i malih i srednjih preduzeća u programu “Digitalni gradovi”

Regionalno povezivanje habova, startapa i malih i srednjih preduzeća u programu

British Council poziva habove, startape i mala i srednja preduzeća sa područja Zapadnog Balkana da se prijave za učešće u regionalnom programu “Digitalni gradovi”.

 

 

 

 

Ideja programa je da poveže 12 britanskih sa 12 gradova sa područja Zapadnog Balkana kroz digitalne industrije, sa fokusom na inovacije u kreativnim industrijama i primenu tehnologije u domenu obrazovanja.

Projekat finansira vlada Velike Britanije, a implementira ga British Council u partnerstvu sa udruženjem Kulturni kod.

Ovim programom, organizatori žele da doprinesu razvoju polja digitalnih tehnologija kako na Zapadnom Balkanu tako i u Velikoj Britaniji, kroz osnaživanje strategija i politika, facilitaciju habova i gradskih mreža, kao i kroz razvoj veština profesionalaca i lidera habova.

Program će povezati one koji razvijaju strateške dokumente i politike na nivou gradova, kao i startape, digitalne i kreativne habove i mala i srednja preduzeća koja rade na projektima digitalizacije gradskih administracija, kreativnih industrija i digitalnog obrazovanja.

Učesnici projekta imaće priliku da učestvuju u istraživanju potreba digitalnih industrija u regionu, uključe se u dva događaja na Zapadnom Balkanu fokusirana na razvijanje kapaciteta organizacija i networking, uz učešće lokalnih i eksperata iz Velike Britanije. Učesnici će dobiti mogućnost da se povežu sa sličnim britanskim organizacijama i posete ih u okviru razmene koja će biti realizovana u januaru i februaru 2018. Projekat će takođe podržati učesnike da razviju zajedničke projekte sa partnerima iz Velike Britanije, a zatim i apliciraju za grantove British Council-a namenjene njihovom sprovođenju. Završni događaj koji će okupiti sve učesnike održaće se u Velikoj Britaniji u martu sledeće godine.

Svi zainteresovani učesnici mogu da pronađu detaljna uputstva za prijavljivanje na sajtu British Council-a na adresi www.britishcouncil.rs.

Rok za slanje prijava je subota, 30. decembra 2017. godine.

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text