Regionalno povezivanje habova, startapa i malih i srednjih preduzeća u programu “Digitalni gradovi”

Regionalno povezivanje habova, startapa i malih i srednjih preduzeća u programu

British Council poziva habove, startape i mala i srednja preduzeća sa područja Zapadnog Balkana da se prijave za učešće u regionalnom programu “Digitalni gradovi”.

 

 

 

 

Ideja programa je da poveže 12 britanskih sa 12 gradova sa područja Zapadnog Balkana kroz digitalne industrije, sa fokusom na inovacije u kreativnim industrijama i primenu tehnologije u domenu obrazovanja.

Projekat finansira vlada Velike Britanije, a implementira ga British Council u partnerstvu sa udruženjem Kulturni kod.

Ovim programom, organizatori žele da doprinesu razvoju polja digitalnih tehnologija kako na Zapadnom Balkanu tako i u Velikoj Britaniji, kroz osnaživanje strategija i politika, facilitaciju habova i gradskih mreža, kao i kroz razvoj veština profesionalaca i lidera habova.

Program će povezati one koji razvijaju strateške dokumente i politike na nivou gradova, kao i startape, digitalne i kreativne habove i mala i srednja preduzeća koja rade na projektima digitalizacije gradskih administracija, kreativnih industrija i digitalnog obrazovanja.

Učesnici projekta imaće priliku da učestvuju u istraživanju potreba digitalnih industrija u regionu, uključe se u dva događaja na Zapadnom Balkanu fokusirana na razvijanje kapaciteta organizacija i networking, uz učešće lokalnih i eksperata iz Velike Britanije. Učesnici će dobiti mogućnost da se povežu sa sličnim britanskim organizacijama i posete ih u okviru razmene koja će biti realizovana u januaru i februaru 2018. Projekat će takođe podržati učesnike da razviju zajedničke projekte sa partnerima iz Velike Britanije, a zatim i apliciraju za grantove British Council-a namenjene njihovom sprovođenju. Završni događaj koji će okupiti sve učesnike održaće se u Velikoj Britaniji u martu sledeće godine.

Svi zainteresovani učesnici mogu da pronađu detaljna uputstva za prijavljivanje na sajtu British Council-a na adresi www.britishcouncil.rs.

Rok za slanje prijava je subota, 30. decembra 2017. godine.

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services