Seoul Cycle Design Competition

Seoul Design Competition

Fondacija Soul Design u saradnji sa Desigboom-om predstavljaju "Seoul Cycle Design Competition"

Učešće je otvoreno za sve zainteresovane širom sveta, uključujući profesionalce, studente ali i ljubitelje dizajna. Besplatna online registracija je obavezna.

Iako se Seul nekada smatrao kao "težak" grad, sve više i više stremi ka tome da postane lak i pristupačan za život. Na taj način Seul gleda da usvoji dizajn koncepte koji bi redefenisali urbane sredine sa naglaskom na teme koje se vrte oko zelene i plave boje istorije i čoveka.

Seoul Cycle Design Competition će se ove godine pod naslovom "biciklizam sa dizajnom: u stilu Seula", koji je deo napora grada Seula za poboljšanje brenda i imidža kao grad. Osnovni cilj takmičenja je da pomogne da se izgradi grad orijentisan na dizajn sa fokusom na ljude. Konkurs je podeljen na tri dela:

Dizajn bicikala, dizajn biciklističke mode i dodatne opreme, kao i dizajn biciklističke infrastrukture. Sve tri kategorije naglašavaju ekološke ideje, uz nadu da će konkurs doprineti uspostvaljanju zdravije biciklističke kulture.

Bicikli su ujedno postali i ikone "eko-prijateljstva" i zdravlja, postavši na taj način trend urbanog života. S obzirom da skoro svako zna da vozi bicikl, konkurs će biti otvoren za sve.

1. Dizajn bicikala - Seoul Cycle Design Competition poziva učesnike da dizjaniraju bicikle koji lepi, praktični i bezbedni. Nadamo se da vidimo što više inovativnih i originalnih ideja koje bi mogle da imaju pozitivan ekonomoski uticaj na biciklističke industrije. Posebna pažnja biće posvećena "high-end" dizajn trendovima, kao i rekreativnim i sportskim biciklima. Takođe je poželjno da dizajn bude praktičan i komercijalizovan u roku od pet godina.

2. Dizajn biciklističke mode i dodatne opreme - Dizajn odeće, kaciga, rukavica, obuće, jakni, svetala, upravljača kao i drugih delova za bicikle. Ova kategorija želi da stvori veće interesovanje ka unapređenju kulture biciklizma i načina života koji spaja stil za praktičnošću. Predlozi u ovoj kategoriji uključuju: ekološki prijateljsku i modernu odeću, bezbednosne delove, kao i odeću i delove koje uzimaju u obzir okolinu i klimatske uslove u Seulu. Poželjno je da dizajn bude praktičan i komercijalizovan u roku od pet godina.

3. Biciklistička infrastruktura - Infrastruktura za skladištenje bicikala, biciklističke staze, saobraćajni sistemi za bicikliste, sistemi za iznajmljivanje bicikala, kao i druge savremen tehnologije vezane za biciklizam. Efikasnost biciklističke infrastrukture jeste jedna od najvažnijih stavki pri promovisanju biciklizma u urbanim sredinama. Seoul Cycle Design Competition apeluje da rešenja budu što lakša za upotrebu, bezbedna i prikladna za stanje u saobraćaju u Seulu. Učesnici takođe mogu da predlože načine za promociju biciklizma u Seulu koja uključuju rešenja za lakši transfer među sistemima prevoza (sa bicikla na sistem javnog prevoza). Takođe se naglašava i koncept iznajmljivanja bicikala uz pomoć već postojeće IT strukture u Seulu. Poželjno je da dizajn bude praktičan i komercijalizovan u roku od pet godina.


Za prijavljivanje i više detalja o konkursu, posetite web sajt Seoul Design Competition.

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text