4/6 Four Six by Vladimir Paripović

4/6 FOUR SIX by Vladimir Paripović

4/6 Four Six je kafe i koktel bar na Vračaru, novi realizovani enterijer beogradskog arhitekte Vladimira Paripovića.

 

4/6 Four Six se nalazi na adresi Mileševska br.46. Ovo mesto je namenjeno ljubiteljima kafe, ceđenih mikseva, koktela i vina.

 

 

Zamišljeno je kao mesto za predah koje u večernjim satima može da preraste u mesto dobrog provoda uz veliku ponudu "šarenih pića".

Koncept bara, kao i njegovog imena 4/6 Four Six nastao je spajanjem ideja autora enterijera Vladimira Paripovića i grafičkog dizajnera Miroslava Pavlovića, koji su svojim rešenjem, a koristeći kao noseći element sam broj zgrade u kojoj se lokal nalazi (46), zaokružili celinu koncepta ovog novog gradskog mesta.

Broj se javlja kao svojevrsna odrednica u građenju vizuelnog identiteta, naziva, ali i enterijera. Pošlo se od toga da su "brojevi" sastavni deo svakog napitka: gramaža kafe u espresu, militraža određenog alkoholnog pića u koktelu...a koji se najčešće prikazuju u razlomku - određenom odnosu.

Sa brojnim slojevima i planovima u prostoru, autor enterijera je takođe želeo da ostane u kontekstu "razlomka" koji za njega karakteriše podeljenost, ralomljenost i mnoštvo lejera u okviru celine.

Autor enterijera je svesno želeo da flertuje i sa prirodom. Predvideo je elemente visećeg vrta - šest visećih kutija od medijapana, sa ugrađenom rasvetom i braon ogledalom koje reflektuje okolinu.

4/6 Four Six bar je zamišljen kao mesto za odmor i relaksaciju koje igrom rasvete, refleksija, svetlosnih efekata, i boja, prerasta u mesto za večernji izlazak sa atmosferom kluba.

Ideja je da na ovom mestu započnete dan uz kafu i kroasan.

A u večernjim satima možete da uživate u dobro pripremljenim koktelima u egzotičnoj atmosferi.

4/6 Four Six je otvoren od 8 časova ujutro sa svežim kroasanima, ceđenim miksovima i dobrom kafom. Poručuju "Dozvolite sebi da uz pomoć našeg ljubaznog osoblja, vrhunskih barista i koktel majstora, bar na trenutak pobegnete od gradske gužve i zaboravite na obaveze".

4/6 Four Six na Facebooku

4/6 Four Six na Instagramu

Telefon: 011 4042803

Pregrada predprostora toaleta je od tzv. "špijun stakla" koje omogućava da se iz lokala ne vidi toalet, a iz toaleta je moguće videti šta se dešava unutar lokala.4/6 Four Six je pet friendly.

Fotografije: Vladimir Paripović
 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text