KOOZMETIK

KOOZMETIK je kozmetika sa stavom.

KOOZMETIK je kozmetika sa stavom. Sa stavom prema životu, zdravlju, prirodi, kvalitetu, estetici.

 

Nova KOOZMETIK radnja, nalazi se na Dorćolu, u Višnjićevoj ulici na broju 2 u jednom od najstarijih zanatlijskih krajeva u Beogradu.

 

 

Ovde je koncept kupovine podignut na jedan drugi nivo. Kupovina treba da bude iskustvo i ovaj prostor je mesto gde vas zapahnu mirisi prirode kad uđete, i neverovatan mir i pozitivna energija, koji i u vama bude kreativnost...

Ovde ne žurite, možete da naučite nešto novo, konsultujete se, isprobate sve prozvode, vidite od čega se prave i koji su oni pravi za vas.

Pažljivo odabrani sastojci i recepture, ručno rađeni, jednostavnog i pročišćenog dizajna, vrhunskog kvaliteta, KOOZMETIK proizvode ćete na prvi pogled zavoleti.

Tri osnovna postulate koja su implementirana u ovaj brend su: Minimalizam / Holistički pristup / Suština

S obzirom da se trudimo da uklonimo sve nepotrebno iz naših života, idejni tvorci su napravili i kozmetiku koja je krajnje pojednostavljena u smislu broja proizvoda, dizajna i sastojaka.

"Mi želimo da mislimo o našim proizvodima kao o malim predmetima lepote koji imaju šire značenje." 

Ovaj pristup je vidljiv i u dizajnu enterijera gde su i funkcija i forma i materijalizacija ogoljeni do same suštine. Ideja je bila da se proces vidi iznutra.

Posetilac je u istoj poziciji kao i prodavac. Ne postoji uobičajena barijera između privatnog i javnog, a ideja je bila da se proces proizvodnje zapravo vidi kroz oblikovanje i organizaciju prostora...na stolovima se nalaze biljke, eterična ulja koji se koriste u proizvodnji i na kraju sami proizvodi.

Prostor je zamišljen kao multifunkcionalan gde će se održavati i radionice, predavanja, saradnja sa drugim komplementarnim malim biznisima, a gde se pre svega osećate kao da ste zakoračili u udobnu oazu prirode.

Vrlo karatkteristična forma svoda u prostoru je zadržana i nije narušena nikakvim elementima enterijera. Neutralna siva boja dominira prostorom, primenjena kroz različite materijale i završne obrade: paneli špera blago sivo tonirani, industrijski mat sivi epoxy pod, sjajne mermerne ploče stolova i ogledala koja reflektuju i prepliću sve ove elemente. Rasveta je decentna i svedena i daje suptilnu, retro, a u isto vreme univerzalnu vanvremensku atmosferu.

Osnivači i vlasnici KOOZMETIK-a su Jovana Antić ekonomista sa dugogodišnjim iskustvom u farmaciji i Daniela Stanković arhitekta, sa internacionalnim iskustvom u arhitekturi i dizajnu, koja je i autor ovog enterijera.

Grafički dizajn: Aleksandra Perović Mihajlović, Milica Pantelić.

Koozmetik na Instagramu

Koozmetik na Facebook-u

 

Fotografije: Višnja Jovanović

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services