m contemporary jewelry

m contemporary jewelry

Predstavljamo novi lokalni brend modernog nakita od srebra! 

 

m contemporary jewelry brand je nastao spontano krajem 2018. godine kao logičan sled porodične manufakture koja postoji oko 25 godina.

 

 

Posle dugogodišnjeg iskustva u svim aspektima proizvodnje nakita i poluproizvoda od plemenitih metala, dizajner nakita Maja Bačanin došla je na ideju da porodično znanje i veštinu primene na nešto drugačije, novo i uzbudljivo.

Ideja je bila kako da najjednostavniji geometrijski oblik kao što je kvadrat ili krug pretoče u efektan i upadljjiv nakit a da ostanu dosledni načelu njihovog dizajn koncepta - minimalizmu.

Svi u porodici imaju pozadinu u kreativnim disciplinama uključujući arhitekturu, dizajn i umetnost pa estetika koja je preovladala u kolekciji "Geometria" nije slučajna.

Minimalizam, geometrija i arhitektonski elementi su neiscrpna inspiracija za nas.

Sav nakit se izrađuje u porodičnoj radionici u Srbiji, počevši od rafinisanja srebra. Za sada koriste srebro ali postoji mogućnost izrade i u zlatu ili pozlati.

Plan je da se brend polako širi na trzišta drugih zemalja prateci intuiciju i doslednost osnovne ideje o minimalističkom pristupu dizajnu.

m contemporary jewelry na Facebooku

 

Fotografije: Marija Andrić
Modeli: Maja Petrović i Vanja Stojković

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services