SAVAMALA

Savamala Bed & Breakfast se nalazi u ulici Kraljevića Marka 6.

Savamala Bed&Breakfast hotel, nalazi se u beogradskoj četvrti Savamala, u ulici Kraljevića Marka 6.

Otvoren je 2016. godine u jezgru umetničke i istorijske četvrti Beograda, koja je od pre desetak godina postala centar noćnog provoda Beograđana kao i prostor intenzivne džentrifikacije. Hotel je udaljen svega 200m od strogog centra grada. 

 

Dizajn enterijera potpisuju Ana Ostojić i Milica Obradović. 

Hotel se sastoji od udobnog lobija sa barom hotela, zatim, 11 soba (dvokrevetnih i trokrevetnih) - opremljenih u “Mid-century modern” stilu pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka. Gotovo svaki komad nameštaja restauriran je i osvežen idejama beogradskih dizajnerki.

Pri ulasku u hotel, nailazite na predivan lobi sa barom, u kojem ćete poželeti da zastanate i provedete neko vreme, prisećajući se lepih momenata iz prošlosti (ili nečjeg detinjstva), ali i prizivajući scenografije raznih filmova i serija čija se radnja dešava sredinom prošlog veka.

Ovaj izuzetno prijatan ambijent, moderan smeštaj uz primese senzibiliteta rustičnih 50-tih, omogućava jedinstven užitak tokom boravka.

Sve smeštajne jedinice imaju svoje sopstveno kupatilo, TV sa satelitskim programima i besplatan bežični internet. Više fotografija soba hotela SAVAMALA Bed&Breakfast, možete pogledati na ovom linku. 

Bar hotela je takođe specijalno zanimljiva enterijerska priča - počevši od plafona, tzv. pruskog svoda koji je zadržan u opeci dajući na taj način specifične akcente celom donjem nivou, do custom made detalja mobilijara - barskih stolica, rasvete i senzacionalnih ogledala...Ostatak mobilijara je takođe restauriran nameštaj uspešno uklopljen u ambijent. Bar hotela Savamala nudi izvrstan kvalitet kako srpskih tako i svetskih pića, a otvoren je 24 sata. Za goste hotela obezbeđen je i doručak.

Zgrada hotela izgrađena je 1908. godine i predstavljala je magacinski prostor Izvozne banke, najpoznatije i najjače tadašnje banke na Balkanu, koju je projektovao čuveni arhitekta Milan Kapetanović.

U dvorišnom delu zgrade Hotela Savamala nalazi se grafit svetski poznatog francuskog stensil umetnika Bleka le Rata (Xavier Prou), koji je nastao 2009. godine, kada je Blek le Rat boravio u Beogradu u okviru Beogradskog letnjeg festivala BELEF 09, i sarađivao s lokalnim umetnicima.

Lobi Savamala Bed&Breakfast takođe predstavlja jedinstveni, multifunkcionalni, umetnički prostor u kome, pod rukovodstvom stručnog umetničkog tima, mladi umetnici iz Srbije svakog meseca izlažu svoje radove.

Ovaj prostor osmišljen je kao alternativa galerijskom izlaganju, u kome se pomeraju granice stereotipnih galerijskih pristupa umetnosti, a teži se stvaranju slobodnih umetničkih prostora koji postaju zona društvenosti.

Posmatrajući taj apsekt kao dodatnu vrednosti hotelske ponude, ovde lako možete osetiti lokalni umetnički duh koji se sasvim sigurno preliva iz četvrti Savamala na ovo mesto, ali i u suprotnom pravcu. U neposrednoj blizini hotela nalazi se i Kulturni centar Magacin i Ostavinska galerija, koji opstaju i razvijaju se zahvaljujući borbi i samoorganizovanom radu brojnih aktera nezavisne kulturne scene, umetnika, aktivista...

Savamala na Instagramu

Savamala na Facebooku

Fotografije Visnja Jovanović

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services