Damar Shop

Damar je prvi tartufi shop kod nas.

Designed.rs predstavlja veoma jedinstven i specifičan projekat. Sto posto autentičan domaći proizvod za koji mnogi od nas znaju i probali su ga verovatno u prelepim predelima Istre ili Italije...

 

 

 

U ovom prilogu govorimo o tartufima čija su nalazišta na našem tlu, a od kojih se pravi niz ukusnih, kvalitetnih, kulinarskih i gastronomskih proizvoda.

U tek renoviranoj Zetskoj ulici u Beogradu koja je pretvorena u pešačku zonu nalazi se već nekoliko interesantnih domaćih manufaktura kao što je Boya porcelain koju smo vam već predstavili, a sada je to Damar, prvi tartufi shop u Srbiji.

Pored meda, maslinovog ulja, čokolade, raznih namaza od tartufa mogu se kupiti takođe sveži beli ili crni tartufi u zavisnosti od sezone.

Sezona crnih je od maja do septembra meseca, dok je sezona belih od septembra do početka januara.

U potragu za njima idu specijalno obučeni ljudi i psi tragači. Interesantno je da se naši tartufi mogu naći širom cele Evrope jer su izuzetno dobrog kvaliteta.

Pod istim krovom shop-a nalazi se prodavnica i degustacioni salon gde se veoma povoljno može probati meni koji se sastoji od ulja sa belim tartufom, sosa od tartufa, maslina i tartufa, meda i par listića svežeg tartufa i sve to uz vino od tartufa.

To je jedinstveno belo vino, italijanski rizling, sa ukusom tartufa koje se može pazariti i probati samo na ovom mestu.

Degustaciju prati kratak film upoznavanja o njihovom pronalaženju, mestima gde ih ima najviše, načinu čuvanja i načinu njihove pripreme u kuhinji.

Ima još mnogo toga što znamo i ne znamo u Beogradu ali evo raduje da Damar više nije tajna i da nam je svima dostupan.

 

Uživanje je otkriti i pratiti male biznise i ideje vezane za retke proizvode.

Posebno je dobro znati da naša mala teritorija obiluje jednom specifičnom vrstom gljive a da to ima i zna ko da prepozna, ceni i neguje a na kraju i da nam ponudi.

Kakvi mirisi....

Adresa: Zetska br.2
Broj telefona: +381656784810

 

Fotografije:Višnja Jovanović

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services