Fini poslastičarnica

FINI

U mirnoj ulici Svetozara Miletića br.7, na beogradskom Donjem Dorćolu, Ivana Bojović – Šević, osnivač i vlasnik manufakture za proizvodnju kolača Fini, otvorila je novu poslastičarnicu gde se služe najbolji makaroni (fr. Le Macaron) u gradu.

 

 

Fini su mala manufaktura za proizvodnju kolača smeštena na donjem Dorćolu, na samo desetak minuta hoda od centra grada. Bave se proizvodnjom najfinijih poslastica od visokokvalitetnih namirnica. 

Bademi, pistaći, vanila sa Reuniona, belgijska čokolada – samo su neki od sastojaka koje alhemijskim procesima pretvaraju u kolače. 

Čim se zakorači u prostor gde su se ovi francuski slatki zalogajčići smestili može da se oseti način razmišljanja o kolačima koje Ivana i Jela s ljubavlju prave i služe svojim gostima.

U tome su im najviše pomogli Aleksa Bijelović i Milica Maksimović iz studija Petokraka koji su bili zaduženi za dizajn enterijera.

Vizuelni identitet FINI i dizajn pakovanja od samog početka radi dizajn studio Metaklinika. 

Najpoznatiji su po francuskim makaronima čija hrskava korica puna badema i kremasta unutrašnjost ne mogu da vas ostave ravnodušnim, tako da su makaroni vremenom ipak postali zaštitini znak Fini, jer mnogi dolaze na ovo mesto samo zbog njih.  

Ovde možete prezalogajiti i razne druge ukusne kolače, eklere, tartove, cake-pops, peciva-kroasane.

Ukoliko niste tip za makarone probajte prhke tartalete ispunjene kremovima od limuna ili crne čokolade.

Za klasike u duši tu je krempita sa činijicom sosa od maline ili  savršena saher torta. Za sve ljubitelje eklera, FINI se pobrinuo da ih uvek ima u ponudi.

Rade i po narudžbini, a ono što im je postala specijalnost su korporativni pokloni koje dobijate u najfinijim pakovanjima.

Fini kolačići imaju prirodne sastojke i vrlo su upečatljivi. Ukusi njihovih kolača su svedeni, jednostavni i bazični, a vizuelno takođe nisu predekorisani.

Prave se po originalnom receptu i dostupni su u živopisnim bojama. Fini neguju ukuse za najrazličitija nepca.

Minimalizam je zajednički sadržalac kolača i prostora a autentičnost i kvalitet je ono što se ovde najviše neguje.

Posebni ugođaj je subota u bašti Fini. Kasni doručak uz tople kroasane, kapućino i zvuke klasične muzike je nešto čemu se svi vraćaju.

 

Fotografije: Višnja Jovanović

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services