Nuts & Fruits

Nuts&Fruits je radionica za izradu svežih putera i  jezgrastog voća.

Nuts&Fruits je zanatska radionica za izradu svežih putera i proizvoda od jezgrastog voća.

 

 

Nalazi se u okviru A Bloka, na adresi Ul. Uroša Martinovića 3, na Novom Beogradu.

 

 

Kada je pre dve godine u njujorškom Whole Foods marketu videla mlinove koji prave puter od kikirikija, lešnika i badema, Nataša Buzurović, tvorac idejnog koncepta Nuts&Fruits, pomislila je kako bi bilo divno da ih ima i neko kod nas. Sledeća misao joj je bila – "Kako bi bilo divno da ih ja imam!". I tako je sve počelo...

Natašina ljubav prema hrani, radoznalost, a najviše zdravstevni problemi članova njene porodice, su je terali da stalno eksperimentiše i smišlja jela koja možemo svi da jedemo, bez posledica po naše zdravlje.

Natašin sin je bio na ishrani bez glutena deset godina, a već četranest godina ne jede ništa što sadrži kazein. Nataša ima diabetes, pa je većina proizvoda koji se nalaze u radnji sa veoma malo ili bez šećera, a svi su bez mleka.

U februaru ove godine, Nataša je konačno prelomila, dala je otkaz i odlučila da se potpuno posveti samo tome - da otvori zanatsku, porodičnu radionicu-prodavnicu.

U ovoj radionici puteri se prave ručno, od kikirikija, lešnika, badema, od uvek kvalitetnih i svežih namirnica, bez pojačivača ukusa, bez rafinisanih ulja, bez belih šećera...

Uz to, puteri nastaju baš pred očima kupaca, na licu mesta, u naročito za tu svrhu napravljenim mlinovima, uvezenim iz Australije.

Na ovom Nuts&Fruits putu stvorila je desetak originalnih putera: sa organskim kakaom i belgijskom čokoladom, sa urmama, cimetom, vanilom, sa grožđicama… Uz veliku posvećenost nastaju svi njeni proizvodi.

Sveži puteri i široka ponuda jezgrastog voća omogućili su stvaranja novih proizvoda: začinjeno jezgrasto voće, domaća granola, sveže kaše i salate, energetske i sirove štanglice, keks na osnovi namirnica iz radionice.

Svaki od ovih proizvoda ima svoju jedinstvenu crtu: biskoti su dvaput pečeni i prave se od lešnikovog putera, bademi su sa ruzmarinom ili ljutom paprikom, lešnik sa domaćim karamelom, orasi mirišu na cimet i med.

U radionici za sada rade Nataša i njena ćerka, a nadaju se da će im se za dve godine, kada završi srednju školu, priključiti i Natašin sin.

To je bio takođe jedan od bitnih razloga da ova priča uopšte zaživi. Naime, Natašin sin je osoba sa autizmom i zbog toga spada u kategoriju teže zaposlivih ljudi.

Ova mala radnjica će, nadaju se, biti mesto u kome će on da se oseća korisno i deo društva kada završi školovanje, što je jedan od njenih glavih životnih ciljeva.

Dizajn i izradu enterijera potpisuje Domaya Design Studio.

U enterijeru preovlađuju prirodni materijali, plemenite sorte hrasta, breze i sibirskog ariša, sa akcentovanim detaljima u nebo plavoj, koja se suptilno provlači i kroz grafička rešenja dizajnera Miroslava Pavlovića.

Nuts&Fruits na Instagramu

Telefon: 063 394 524

 

Fotografije: Višnja Jovanović

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text