Kafe kultura

Dorćolski ćoškaši
Topličin Vs. Kosančićev Venac
Vračarski klasici...

19 grams double espresso

19 grams je prevashodno dnevni koncept lokala fokusiran na napitke od kafe

19 grams double espresso je prevashodno dnevni koncept lokala fokusiran na napitke na bazi kafe.

 

Sam naziv implicira na dozu kafe za dupli espresso.

 

 

 

Služe se samo 100 % arabike i u ponudi su uvek blend kuće i jedna single origin kafa.

Ministarstvo kafe

Ministarstvo kafe se nalazi na Dorćolu u Strahinjića Bana 74.

Ministarstvo kafe je zamišljen kao mini lanac kafeterija od kojih je prvi u nizu u Strahinjića Bana sa kafama viskog kvaliteta, 100% arabikama, uz koje su prenesene priče  zemlje njihovog porekla, način na koje su obrađene, kada su pržene...

 

 

ORGANIC ART

Organic Art

Organic Art concept store je projekat 3 koncepta: organic, bio i hedonist. U okviru jednog prostora je smeštena kafeterija i prodavnica, moguće je kupiti nešto kao u klasičnoj prodavnici, ili sesti u kafeteriju i uživati.


Koncept hedonist se odnosi na male vinarije koje proizvode vino vrhinskog kvaliteta, uz koje se služi pršuta, masline i sir.

 

Zrno

Zrno pržionica i kafeterija u samom centru Beograda u Nušićevoj ulici

Zrno pržionica i kafeterija u samom centru Beograda u Nušićevoj ulici. Odličan kvalitet kafe i dobra usluga koju Zrno pruža omogućili su vlasnicima da otvore na novoj lokaciji još jedan objekat.

 

 

 

Stilski, dizajnerski i arhitektonski novo Zrno prati ideju kafeterije iz Njegoševe ulice. Puno drvo, tamna tavanica, svetle boje.

Java bar

Java bar

Java Espresso & Brew bar je osmišljen tako da podigne svest ljudi kako o kvalitetu, tako i načinu pripreme kafe, i da im približi alternativne metode pripreme, odakle u nazivu reč Brew.

Kompanija Java Coffee Company nastala je u Varšavi u Poljskoj još 2001. godine i od tada se bavi prženjem kafa najvišeg kvaliteta. Java Espresso & Brew bar se nalazi u ulici Gundulićev venac broj 59.

 

Laboratorija kafe

 Kafeterije objedinjuje futuristički izgled Laboratorije i pravljenja kafe

U biznis kvartu, ušuškan pored samog Airport city-a nalazi se novi blok West 65 gde je smeštena neobična i u isto vreme šarmantna kafeterija "Laboratorija kafe" osmišljena za sve one koji vole dobru kafu i moderan enterijer.

 

 

Kafeterija Gogolj

Kafeterija Gogolj

Kafeterija Gogolj je novo beogradsko mesto za sve ljubitelje kafa posebnog kvaliteta!

Kafeterija Gogolj se nalazi na Banovom brdu, formalno na adresi Požeška 142b, ali ga je veoma lako pronaći malo ispod Požeške ulice, na samom ćošku Kijevske i Gogoljeve ulice, a preko puta osnovne škole Filip Kljajić Fića.

 

Djura Bar

Djura Bar Venizelosova 62

Djura Bar otvoren je u decembru 2014 godine nakon godinu dana detaljnog osmišljavanja


Za dizajn enterijera najzaslužnija je Vesna Orović koja je u mnogim momentima radila i po uputstvima i idejama samih vlasnika, ali je takođe utkala svoje višedecenijsko dizajnersko a i primenjeno ugostiteljsko iskustvo u Djura Bar.

 

 

Doza kafé

Doza kafé

U netipičnom okruženju, na sunčanoj strani Belvila, nalazi se pravo mesto za ljubitelje dobre kafe i lepog enterijera - Doza kafé.


Ono čime se veoma ponose u Doza kafé-u je celokupni proces dobijanja jedne šolje kafe – od odležavanja kafe pre upotrebe, preko načina prženja, do njenog konzumiranja u periodu kada je na vrhuncu kvaliteta posle prženja.

 

UŽITAK

UŽITAK Aleksandar Spasojević

U Hilandarskoj ulici, na broju 4 nalazi se kafić UŽITAK - Coffee Selection and Delights.

 

 

Autor total dizajna i koncepta ovog malog i šarmantnog beogradskog mesta je arhitekta Aleksandar Spasojević - L'enfant Terrible.

 

Tip of the day

"If you are not curious, forget it.” 

Achille Castiglioniviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services