Egoiste deli & bistro

Egoiste deli & bistro

Pre tačno godinu dana, u samom srcu Neimara na Vračaru, preko puta parka, na uglu ulice Petra Kočića i Lamartinove, otvoren je mali lokal izuzetnog šarma.

Posebno prijatnu atmosferu enterijera Egoiste deli & bistro, nedavno je upotpunjena širokom terasom koja se nadovezuje na prostor iznutra, čineći tako vizuelno jednu celinu.

 

Masivna, gvozdeno-staklena vrata koja se mogu potpuno otvoriti, zajedno sa velikim gvozdenim prozorskim oknima sa strane, ionako već specifičnom prostoru daju još veću draž jer se stiče utisak da ste, iako unutra - napolju!

Pri uređenju enterijera, držalo se minimalističkog koncepta. U prostoru ima svega nekoliko stolova, ali se zbog zajedničko povezanog sedenja sa jedne strane, stiče utisak prisnosti koja se i među gostima oseća.

Ovde svako ima svoj prostor za stolom, ali su svi isto tako povezani ovim izrazito udobnim, plišano-plavim sedenjem.

Samim tim, atmosfera u lokalu je opuštena i prijatna, ovde se uglavnom gosti poznaju i osećaju kao kod kuće.

Kućni ljubimci su dobrodošli, a često se u pre podnevnim satima mogu videti poslovni ljudi kako na svojim lap-topovima obavljaju poslovne zadatke dok ispijaju pravi italijanski espresso pravljen na Faema “Legend” kafe aparatu.

Sredinom lokala, ispred velikog bara, dominira sto od punog drveta koji može biti dobar kako za porodična ili prijateljska okupljanja uz ručak ili večeru, tako isto i kao zajednički  tkz “community table”, koncept preuzet iz urbanog Njujorka.Za dobar štimung zaslužno je prigušeno osvetljenje, a dizajnu rasvete je posvećena posebna pažnja. Uveče se već intimnoj atmosferi dodaju i svećice koje svojim sjajem doprinose opštoj toplini samog mesta. Jedna od stvari oko koje se vodi posebna pažnja je i izbor muzike.Zidove lokala krase slike iz postavke prijateljske galerije Štab koje se smenjuju. Trenutno je postavljeno veliko ulje na platnu autora Vlastimira Mikića - Vulkana, odlično uklopljeno u postojeći enterijer, kao i par art-brut slika Joškina Šiljana.

Ovde se povremeno dešavaju i postavke drugih zanimljivih autora - slikara, grafičara, dizajnera, fotografa.Prema rečima vlasnika i idejnog tvorca čitavog koncepta, sa istančanim smislom za detalj, koji se dugi niz godina bavi ugostiteljstvom, Ivana Šaljića, akcenat u Egoiste deli & bistro-u, prvenstveno je na dobroj kafi, pažljivo odabranim vinima i selektivnom meniju.

Najtraženija poslastica svakako je tiramisu, rađena po preciznom receptu čuvenog italijanskog šefa i majstora dobrih ukusa.

Obzirom da se u lokalu nalazi i vitrina sa delikatesima, gosti između ostalog, ceo dan mogu da uživaju u raznim sirevima i pršutama - tkz “dasci”, ukusnim sendvičima pravljenim od francuskog bageta i svežim krosanima.


Tekst: Tijana Stojiljković
Fotografije: Višnja Jovanović

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services