Disko Bar Mladost

Disko bar Mladost Fluid arhitektura

Lokacija: Karađorđeva 44

Tik do tramvajskih šina dvojke i trinaestice, u Karađorđevoj ulici, odmah pored znaka "TehnoOprema", u trošnom ambijentu Savamale, nedavno je otvoren novi beogradski disko bar Mladost. Enterijer potpisuje beogradski arhitektonski i dizajn studio Fluid arhitektura (FLUID: ARCHITECTURE), na čelu sa Đorđem Gecom.

Fotografije: Ana Kostić

Oni su dali prostoru dobar a sirov izgled i obojili su ga prigušenom svetlošću koja se probija kroz mutno staklo šanka.

Dok preko dana izgleda kao da je ulica samo zastala u prizemlju i usporila, uveče disko groznica ili živi nastupi, po tradiciji, ulični deo pretvaraju samo za uvertiru za podrum, gde se krije prava zabava.

A za zabavu je dovoljan prostor za ples ili chill u ranim jutarnjim satima.
Patina ovog kraja, sa istorijom kafanskog života, ušla je sa ulice unutra – na ogoljene zidove od opeke, rđu armaturne mreže na plafonu i šank sa tragovima oplate.

Oživljena je zagasita atmosfera starih gradskih barova. Zapravo, čini se kao da se oduvek tu i nalazio, samo mu sad pripada neka nova mladost.

Dve celine - bar i "podrum" imaju odvojene DJ pultove i mogućnost puštanja dve različite muzike istovremeno. Muzički koncept u baru je dominacija disco, funk, nu jazz i house-a dok će na donjem nivou vladati deep i tec-i zvuci.

Na donjoj etaži će se takođe organizovati "afteri" do ranih jutarnjih časova. Mladost raspolaže sa tehničkim mogućnostima za nastup manjeg benda. Uz to radi i kao kafe sa odličnom kafom i svežim novinama za ekipu iz kraja.I kako Arsen Dedić peva "O mladosti", nadamo se da će se i ovo mesto naći u nekoj pesmi i ucrtati u mape sećanja danjašnje omladine pa i starije ekipe, i postati kultno mesto za izlazak i provod.

Dizajn logoa disko bara Mladost potpisuje Slobodan Jovanović-Coba iz dizajn studija Coba&associates.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Komentari

nevenananana's picture
nevenananana
11:31 13/08/10

fluidno :

whatever is, is right, a. pope

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services