Mint

plastik mint slobodan jovanović

Late Nite Sessions

Piše / SLOBODAN JOVANOVIĆ
Fotografije / PLASTIK


SVAKI GRAD KOJI POŠTUJE SEBE TREBA DA IMA BAR JEDAN KLUB KOJI BI GODINAMA USPEO DA ODRŽI UNDERGROUND STATUS.

Svaki grad koji poštuje sebe treba da ima barem jedan klub koji bi godinama uspeo da održi underground status.


Koliko to polazi za rukom Mintu, malom klubu Plastic-a, treba proveriti na licu mesta, recimo, subotom, kada oko četiri ujutru, zateknete ljude podignutih ruku, i pogledom uhvatite klabere kako sa osmehom đuskaju uz cutting edge muziku, za koju su zaduženi neki od najzanimljivijih DJ-eva u gradu.

Mint je jedan od onih klubova koji razvija svoj pun potencijal u late night terminu. Tada se atmosfera ugreje i dobre vibracije se osećaju od momenta kada zakoračite u klub. Ekipa koja se skuplja je definisana kao "starija", (štagod to značilo) muzički prilično potkovana i svesna, tako da nije lako provući glupavu muziku. Raspon muzičke ponude kreće od toplih harmonija jazz-a i soul/funk podvarijanti koje prezentuju Jazzmate i Spacewalker u Balanco noći (na B92 ponedeljkom od 22h), preko deep house i raspevanih disco i house tjunova Minibar-a i veterana scene Dače, Petka i Cobe (svaka druga subota), do killer drum'n'bass zvuka uz Neconea, Rahmanee- ja i Side1.

Ovo su večeri koje su se u zadnjih četiri godine ustalile i bez kompromisa donele kvalitet muzičkoj ponudi Beograda. Treba pomenuti i ostale DJ- eve koji su ovaj klub svojim setovima propisno razdrmali i učinili ga jednim od nezaobilaznih mesta beogradskog vikenda. To su Sale Fakin Blue, Andre, Brka, Bee Good, Porno, Gramophonedzie, Pookie, Aćim i mnogi drugi. Razdaljina koja ovaj klub deli od hiper komercijalnog Plastic-a se svodi na dužinu hodnika, a publika se uopšte ne meša. Autor dizajna enterijera je Srđan Apostolović.

Plakati, Dizajn_Slobodan Jovanović

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services