L'Oréal ofis | McCann Beograd

POSLOVNI PROSTOR FIRME MCCANN ERICKSON _L'OREAL OFIS

Za potrebe klijenta kompanije L'Oréal preuređen je deo poslovnog prostora kompanije McCann Beograd, a za projekat enterijera bile su angažovane Jasna Kavran, dia. i dr. Ksenija Pantović, dia. iz arhitektonskog studija OBE.

 

 

Novi prostor predstavlja rekonstrukciju dela postojećeg poslovnog prostora McCann Beograd, za potrebe specifičnog klijenta, kompanije L'Oréal, koji je želeo da ljudi angažovani na njihovim projektima imaju poseban segment prostora u okviru poslovnog prostora McCann Beograd, deo sprata u zgradi na Terazijama 7-9.

Projektni zadatak je bio precizan i zahtevan. Prvenstveno, osnovna ideja je bila isprojektovati prijatan, komforan i funkcionalan prostor za zaposlene.

Prema rečima autorki, prvi utisak o prostoru je bila introvertnost, zbog relativno niskih plafona, kao i zatvorenih pregrada, pa je jedan od izazova bio kreirati otvoren, transparentan i fluidan prostor, sa maksimalno iskorišćenim prirodnim osvetljenjem.

Ukidanjem vizuelnih barijera, i uvođenjem staklenih pregrada, formirale su objedinjen i multifunkcionalan prostor, koji je po potrebi moguće vizuelno i funkcionalno razdvojiti.



U tom smislu, na kraju su se izdvojile 3 glavne funkcionalne zone (open space, conference room i mali ofis), koje su razdvojene transparentnim panelima, tako da je istovremeno omogućena vizuelna komunikacija između različitih grupacija korisnika.

U estetskom smislu, ideja je bila da se uvođenjem elemenata, materijalizacijom, i odabirom boja, interpretira specifična estetika koju L’Oreal afirmiše.

Kao jedan od najzanimljivijih detalja u prostoru, ističe se multifunkcionalni centralni pult, kao mesto okupljanja.

Projektovan je kao kontinualna ploča koja menja visinu i na taj način omogućava nisko i visoko sedenje, prostor za čitanje, rad ili odmor. Istovremeno, svojim skulptoralnim karakterom, i materijalizacijom, povećava i atraktivnost prostora.



Izložbeni zid zapaža se kao nesvakidašnji detalj u projektovanju poslovnog prostora, a osmišljen je tako da predstavlja najnovije proizvode firme L’oreal.

Posebno se ističe i uvođenje belih zavesa koje osim što predstavljaju vizuelnu barijeru prema konferencijskoj sali i malom ofisu, i specifičnu efemernu pregradu, istovremeno interpretiraju nežnu i lepršavu estetiku L’oreala. 

Izdvaja se i specifična materijalizacija zidova i kontrasti koji se javljaju različitom obradom zidova i detalja u enterijeru.

 

 

 

Fotografije: Relja Ivanić

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services