Pionirska

Pionirska Novi Sad

Pionirska je coworking prostor za frilensere u Novom Sadu i zajednica bazirana na principima deljenja, solidarnosti i ravnopravnosti. Nalazi se na adresi Pionirska 4, Novi Sad. 

Nalazi se u centru Novog Sada u blizini Dunavskog parka i Studia M.

 

 

Pionirska je spoj coworking prostora, koji je dostupan pojedincima i grupama koje žele da rade deleći resurse, i društvenog centra koji se bavi promocijom održivih i odgovornih praksi u kulturnom i društvenom životu grada Novog Sada.

90 kvadrata prostora namenjeno je potrebama male zajednice frilensera od oko dvanaest korisnika i uključuje dve radne sobe, sobu za sastanke, kuhinju, zajednički prostor, terasu i kupatilo.

U uređenju prostora pošlo se od samog stana koji je građen između dva rata (oko 1935. godine) i mnoge karakteristike tog perioda su namerno nepromenjene ili naglašene.

Nameštaj je u najvećoj meri u modernističkom stilu pedesetih i šesdesetih godina, mahom restauriran ili rađen po meri.

Dizajn prostora potpisuju Ivana Anđelković i Presek Design Studio iz Beograda koji čine Miroslava Đorđević i Ksenija Josifović.


 

Pored uobičajenih delatnosti coworkinga pružanja prostora za rad, sastanke i različita dešavanja, Pionirska predstavlja i mesto okupljanja mnogih aktivista, naročito u oblasti kulture.

Tako su svoje mesto u Pionirskoj našli Dom B-612, PDP konferencija kreativnih medija, TEDx Novi Sad, Filmski Front, Baštenska inicijativa i drugi.

U okviru Pionirske od početka 2016. godine funkcioniše inicijativa mladeж• koja za cilj ima promociju mladih autora na polju grafičkog dizajna i ilustracije u specifičnom galerijskom prostoru.

Svaki autor ima priliku da predstavi svoj rad u toku jednomesečnog programa koji počinje otvaranjem izložbe a nastavlja se kroz radionice, diskusije ili performanse sa autorom.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text