ROOM

room vojislav ješić fritz hansen paola lenti tecno

Vojislav Ješić
ARHITEKTA I VLASNIK
Ana Nenadović
ARHITEKTA

Fotografije: Ana Kostić

                                                                                                                                                                       1. VAŠ RADNI PROSTOR JE VIŠE MUZEJ DOBROG DIZAJNA, NEGO NEKA OBIČNA KANCELARIJA. TU SU TECNO NOMOS STOLOVI NORMANA FOSTERA, INTERSTUHL SILVER STOLICE, EGG I SWAN ARNEA JAKOBSENA, PO PODU TEPISI PAOLE LENTI. KAKAV JE OSEĆAJ RADITI NA TAKVOM MESTU?

Voja: Pored nekih lepih ličnih momenata i strasti, osećaj je i obavezujući, a naročito u kancelariji. Bez obzira što su sve to lepi predmeti, oni svojim prisustvom šalju i poruku o prostoru u kom se nalaze, o firmi ili vlasniku. Tako da i stvari koje mi radimo i stvaramo moraju da budu na tom nivou. Da ne kažem da treba da budem dostojan svih tih predmeta.
Ana: Fenomenalan. Podstiče kreativnost i pozitivnu energiju.

2. DA LI JE I OPTEREĆENJE? JEL NEKO NEKADA PROSUO KAFU NA LOUNGE STOLICU ATTITUDE?

Voja: (Smeh), nije niko prosuo kafu. Naravno da je u početku opterećenje: finalna obrada, materijali, boje. Sve to zahteva posebnu pažnju i rukovanje, odabir hemikalija, krpa za održavanje. Ali kada saberete imena svih tih fabrika, dizajnera, godine proizvodnje, muzeje gde su ti predmeti izloženi, prozivodni ciklus, umetničku vrednost, odabir materijala i sve ostalo što ide sa kupovinom jedne takve stvari, pa i ne postoji drugačiji način tretiranja i odnosa. Bentley ne kupuje neko ko parkira auto na ulici i pere ga u komšiluku kod klinaca u garaži. Pored prestiža to je i strast i donekle način života
Ana: Više je odgovornost, u smislu poštovanja prema ikonama dizajna kojima smo okruženi i arhitektama i dizajnerima koji su ih projektovali.

3. KOLIKO ČESTO MENJATE STVARIMA MESTO U VAŠEM RADNOM I ŽIVOTNOM OKRUŽENJU?

Voja: Živim i radim u jednostavnim prostorima, gde detalji dolaze u prvi plan, i nose celu priču, tako da svaki predmet mora da ima svoje mesto u tim prostorima. Dešava se da neki novi predmet u početku kruži po prostoru, dok ne čučne na pravo mesto.
Ana: Vrlo često. Ne znam da li ima veze sa horoskopskim znakom, zvezdama, ili temperamentom, ali tako je. Nisu neophodne drastične promene, već više česta osveženja u vidu detalja koje prostor čine prijatnijim.

4. DA LI STE OD ONIH ŠTO VOLE DA PUNE PROSTOR STVARIMA ILI RAŠČIŠĆAVATE, SKLANJATE STVARI?

Voja: Nešto između. Ne volim puno stvari po prostoru u kome provodim najviše vremena, ali sam sklon donošenju novih i odnošenju starih stvari.
Ana: Ovo drugo, definitivno! Volim da organizujem u svakom domenu, od vremena do prostora.

5. AKO IZUZMEMO TE LEPE STVARI KOJE SE NALAZE U VAŠEM RADNOM OKRUŽENJU, ŠTA NAJVIŠE VOLITE U TOM PROSTORU?

Voja: Pogled kroz prozor iza mojih leđa u 20:00h uveče i zvuk Beograda....
Ana: Terasu, pogled, atmosferu, energiju!

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text