BAR KASTE

Bar Kaste Beograd

Bar Kaste je novo skriveno mesto u srcu Beograda. Nalazi se u Deligradskoj ulici na broju 4.

 

Kreiran je sa mnogo ljubavi a nastao je kao ideja dve osobe koje potiču iz kulturološki razlitičih sredina a koje dele istu pasiju prema dizajnu, muzici….. 

 

 

To je mešavina uspomena, iskustava i porekla, sve na jednom mestu, gde svako može da se oseća prijatno i da slobodno razmenjuje svoje lične momente sa ljudima sličnog senzibiliteta.

Pokušali su da pruže toplinu, iskrenost i originalnost u lično izabranom interijeru da bi se svako osećao kao kod kuće, odatle potiče  i ime bara – Kaste što je reč za dom u južnoitalijanskom dijalektu, tačnije u oblasti Barija i Pulje.

S obzirom da je jedan od kreatora bara Kaste italijanskog porekla, lično je želeo da podeli svoje domaćinske recepte, koje je čuvao i razvijao godinama pripremajući mnoge tipične porodične ručkove i večere u Pulji.

S druge strane, “lepša” polovina dua, ona sa srpskim poreklom “pogurala” je Italijana da pomeša specialitete Pulje sa proizvodima koji potiču sa srpske zemlje – ne ostavljajući ga u uverenju da je glavna “faca” ovog bara (Zar nije tako narode?)

Italijan koji je “uvezen” u Beograd od strane srpske familije, takođe je želeo da sa vama podeli svoje umeće u pravljanju klasičnih ali visoko kvalitetnih koktela gde je neophodno znanje i talenat da bi se stvorio izuzetan ukus koji svako od vas zaslužuje da proba.

Koncept Kaste je mešavina, retro, boemskog i industrijskog dizajna, sa detaljma koji su izabrani sa italijanskih i srpskih buvljaka, kao i stari elementi iz lične vintage kolekcije vlasnika kao što su stare porodnične fotografije vlasnika koje daju još veći dodir retro stila.

Vinil ugao je obogaćen sa izborom ploča od Jazz, Funky, Disco i Elektonskog žanra do Klasičnog, Old school Rock i Pop žanra da zadovolji svaki muzički ukus.

 

 

Fotografije: Višnja Jovanović

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services