Petar at Tika’s

Petar at Tika’s

Restoran Petar at Tika’s jedno je od onih mesta koja se ne oglašavaju, ne privlače pažnju, čak ni adresu nije moguće lako pronaći online.

 

Nalazi se u ulici Dragoslava Srejovića 1b. Ušuškan i sakriven pored fudbalskog stadiona, restoran nije moguće videti ni sa ulice.

 

Kada za njega saznate preko proverene preporuke, iznenađuje vas neočekivani prizor prirodnog, prijatnog kućerka koji je okružen drvećem, stvarajući utisak da se restoran smestio negde između nigde i ostatka celog sveta.

Vlasnik restorana, Petar Gajić, želi da tako i ostane. Restoran se puni putem preporuke i on zna da su njegovi gosti tu iz više razloga – žele vreme da provedu sa onima sa kojima dele sličan ukus i stil, uživajući u gostoprimstvu i zrelom gastronomskom iskustvu a od nedavno i eksperimentalnoj kuhinji.

Poslednjih 10 godina usavršavaju se recepti jela koja su postavljena na meni još 2007. godine. Za sve one koji su verni baš tim jelima, ostavljen je deo restorana, koji posluje na a la cart prinicipu, nudeći jela domaće i internacionalne kuhinje, paste, pice, roštilj, biftek, veliki izbor salata i grilovanog povrća, kao i ručno pravljene paste.

Drugi deo nastao je nedavno i iznikao direktno iz Petrove mašte. Otvorena kuhinja, tiganji, začini i šerpe nalaze se na dohvat ruke u prirodnom, prijatnom prostoru, koji odiše udobnošću i intrigira najsavremenijom tehnologijom koju Petar koristi za pripremu hrane.

Tu su ultrazvuk, homogenizator, anti griddle...Sve u funkciji ukusnog obroka u kom uspeva da se sačuva vrednost svih sastojaka.

“Namirnicama ne treba menjati ukus, niti stavljati po tri začina u jelo
Filozofija je da od svake namirnice izvučete ono što vi hoćete. Na primer, jagode, bri i biftek s morskom solju spoje se maslinovim uljem. Ili, u potaž od karfiola stavi se vanila da, samo dajući nijansu, ublaži jak ukus karfiola.”

Gosti koji uživaju u eksperimentalnom delu restorana rado koriste jedinstvenu mogućnost da unapred telefonom dogovore šta je ono što žele da pojedu, te da uz svoje društvo ili kolege i prisustvuju samoj pripremi hrane i dožive sasvim posebnu gurmansku avanturu.

Unikatni jelovnik koji su kreirali talentovani studenti pod mentorstvom Rastka Ćirića, nastao je kao odgovor na jedinstveni izazov da se hrana predstavi u stripovskom maniru. 

Pripremila: Anja Kostić
Fotografije: Vladimir Miladinović Piki

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text