Restoran ISTOK

Restoran Istok je prvi restoran vijetnamske hrane u Beogradu.

Restoran ISTOK je prvi restoran vijetnamske hrane u Beogradu. Nalazi se na Dorćolu u Gospodar Jevremovoj ulici broj 50.


Iako je Istok otvoren zbog ljubavi prema vijetnamskoj hrani, tokom godina meni se proširio i na ukuse Koreje i Tajlanda. 

 

 

Ispred koncepta Istok restorana stoje tajlanđanka sa prebivalištem u Beogradu - Nami Payackapan Milivojević, i Lars Ekberg, dugogodišnji kuvar ambasade Švedske u Beogradu. Njihova različita iskustva i kulinarske ideje upotpunili su gastronomsku ponudu restorana Istok. 

Sva jela koja se služe su osmišljena da se "dele" u stilu "family style", kao što se jedu širom Azije. To je takozvana azijska "comfort food", razvijana pod uticajem tradicije, u kojoj se koriste autentični sastojci koji se mogu naći i u Beogradu.

Jedan od specijaliteta je i PHO - popularna vijetnamska supa, zatim Miang Kham, bomba različitih ukusa sastavljena od tajlandskih začina. 

Izdvajamo Glazed Duck Breast sa crvenim karijem, i Kimchi, korejsku verziju kiselog kupusa.

U ponudi su Thai Green Curry, Bibimbap odnosno korejska junetina sa činijom pirinča i povrća, ali i veliki izbor jela za vegetarijance i vegane.

Što se tiče strukture lokala, on se sastoji iz dve prostorije, prve sa šankom i barskim stolicama i par stolova za brži obrok.

Druga prostorija smeštena je iza šanka, većih je dimenzija, prigušenog osvetljenja koja  može služiti za duže obroke i veće društvo.

Najjače osvetljenje daju originalne lampe u obliku lampiona, donešene direktno iz Vijetnama.

Dizajn enterijera potpisuje Nemanja Nikolić Prika koji kombinacijom materijala, drveta i metala i njihovom bojom jasno odražava atmosferu istoka.

Logo potpisuje Ivan Jocić.

Veoma živo i interesantno mesto, koje sa originalnom ponudom veoma ukusne hrane širi paletu beogradskih gastronomskih itinerara.

Rezervacije možete izvršiti pozivom na broj + 381 11 3281360

Radno vreme Restorana Istok: Svakog dana od 12h do 01h

Restoran ISTOK na Instagramu

Restoran ISTOK na Facebooku

 

Fotografije: Višnja Jovanović

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services