Tehnikolor

D-Recommends
Šta Beograd nudi, a mi toplo preporučujemo

Fenetre Decor

Fenetre Decor, mesto gde se izrađuju custom made zavese i draperi.

Dve sestre, sa dva ne tako atipična imena - Tanja i Jelena, i jedna zajednička ljubav prema estetici i uređenju prostora. 

 

To je u najkraćim crtama priča o nastanku Fenetre Decor-a, mestu gde se od pažljivo odabranih tkanina izrađuju custom made zavese i draperi. 

 

 

Iako sa elementima slučajnosti, odabir upravo ovog segmenta uređenja enterijera ima svoje korene u zajednički provedenom detinjstvu i uspomenama.

Follow The Signs by Proto

Follow The Signs by Proto

Predstavljamo Follow The Signs proizvode radionice Proto!

I ove godine Proto radionica nas je iznenadila jedinstvenim novogodišnjim poklonima, unikatnim lightbox-lampama u njihovoj izradi, realizovanim u saradnji sa umetnicima Ksenijom Pantelić, Monikom Lang i Nikolom Velickim.

 

 

Pa Puf Custom Made Dolls

Pa Puf Custom Made Dolls

Predstavljamo Pa Puf Custom Made Dolls, lutke od vatelina za decu i odrasle, koje Sanja Perović iz Beograda već neko vreme uspešno pravi.

Lutke koje liče na svoje vlasnike, Sanja je počela da izrađuje nakon što je napravila svom prijatelju za poklon lutku koja liči na njega. Ako poželite i vi vašeg doppelgänger-a, obratite se Sanji!

 

 

Tibba

Tibba Clothes

Predstavljamo mladi beogradski brend Tibba -specijalizovan za garderobu namenjenu trudnicama i ženama koje doje.

Brend su pre dve godine pokrenuli Milena i Nemanja Živanović, mladi bračni par koji je iz sopstvene potrebe (kada su dobili prvu bebu), shvatio da na tržištu postoji nedostatak udobne i prijatne garderobe za period trudnoće i dojenja.  

 

 

Zoom art café & photo studio

Zoom art café & photo studio

Zoom art café & photo studio je multifunkcionalan prostor na Dorćolu, koji se nalazi na adresi Dobračina 76.


Zamišljen je kao mesto za rad i opuštanje, razmenu ideja i stvaranje umetničkih dela, a smešten je u rekonstruisanom industrijskom objektu.  

 

Jedriličarski klub "Ada"

Jedriličarski klub "Ada"

Predstavljamo Jedriličarski klub „Ada“ – mlado i zdravo mesto okupljanja oko pravih vrednosti. Klub je osnovan 2013. godine, a čine ga iskusni jedriličari i ljubitelji prirode, predvođeni Milošem Dobrosavljevićem Bross-om.

 

 

Leila

Leila

Poznata prodavnica gramofonskih ploča i kafe bar LEILA otvorila je krajem decembra prošle godine svoja vrata na novoj lokaciji u Gospodar Jevremovoj 6.


Ova oaza kulture nastavlja rad u srcu Dorćola i obećava bogat umetnički program na koji su Beograđani i gosti prestonice već navikli.

 

Otvaranje je svojim nastupom za gramofonima obeležio Željko Kerleta, arhitekta, DJ, vrsni poznavalac džeza i vlasnik izdavačke kuće Cosmic Sounds iz Londona.

T-Shirts | SUPERKUL

T-Shirts | SUPERKUL

SUPERKUL je moždano dete (eng. brain child) dvojice grafičkih dizajnera iz Beograda, Aleksandra Ivanića i Miloša Kneževića (Blue Designs).


Ovi momci su želeli da kreiraju zabavne stripovsko-superherojsko-klaberske majice visokog kvaliteta sa motivima za koje oni smatraju da su SUPERKUL.

 


Ovaj novi T-Shirts brend je zvanično lansiran u sredu 23. novembra 2016. godine u prostoru MINTICH-a u Cetinjskoj 13-15 i izazvao je superkul reakcije.

Dorćol Platz

Dorćol Platz

Sa oživljavanjem donjeg dela Dobračine ulice, u blizini već voljenih beogradskih mesta, poput Radionice, Pržionice, Šarla...nedavno je oživljen i novi kompleks - Dorćol Platz.

 

 

 

 

Dorćol Platz je restaurirano dvorište i hangar starog preduzeća Mineltransport, nastao sa osnovnim ciljem da zadrži industrijsko nasleđe Donjeg Dorćola i bude mesto susreta različitih kultura, ali i mesto za opuštanje i zabavu.

Soul Print Recordings

Soul Print Recordings Bratislav Milenkovic

Predstavljamo izdavačku kuću Soul Print Recordings, koju je pokrenuo beogradski DJ i producent Zoran Petkovski aka DJ Petko.

 

Pored DJ Petka, Soul Print Recordings čine Andrija i Oliver (duo Akioki) i Đorđe aka DJP.

 

 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text