Tehnikolor

D-Recommends
Šta Beograd nudi, a mi toplo preporučujemo

Zoom art café & photo studio

Zoom art café & photo studio

Zoom art café & photo studio je multifunkcionalan prostor na Dorćolu, koji se nalazi na adresi Dobračina 76.


Zamišljen je kao mesto za rad i opuštanje, razmenu ideja i stvaranje umetničkih dela, a smešten je u rekonstruisanom industrijskom objektu.  

 

Jedriličarski klub "Ada"

Jedriličarski klub "Ada"

Predstavljamo Jedriličarski klub „Ada“ – mlado i zdravo mesto okupljanja oko pravih vrednosti. Klub je osnovan 2013. godine, a čine ga iskusni jedriličari i ljubitelji prirode, predvođeni Milošem Dobrosavljevićem Bross-om.

 

 

Leila

Leila

Poznata prodavnica gramofonskih ploča i kafe bar LEILA otvorila je krajem decembra prošle godine svoja vrata na novoj lokaciji u Gospodar Jevremovoj 6.


Ova oaza kulture nastavlja rad u srcu Dorćola i obećava bogat umetnički program na koji su Beograđani i gosti prestonice već navikli.

 

Otvaranje je svojim nastupom za gramofonima obeležio Željko Kerleta, arhitekta, DJ, vrsni poznavalac džeza i vlasnik izdavačke kuće Cosmic Sounds iz Londona.

T-Shirts | SUPERKUL

T-Shirts | SUPERKUL

SUPERKUL je moždano dete (eng. brain child) dvojice grafičkih dizajnera iz Beograda, Aleksandra Ivanića i Miloša Kneževića (Blue Designs).


Ovi momci su želeli da kreiraju zabavne stripovsko-superherojsko-klaberske majice visokog kvaliteta sa motivima za koje oni smatraju da su SUPERKUL.

 


Ovaj novi T-Shirts brend je zvanično lansiran u sredu 23. novembra 2016. godine u prostoru MINTICH-a u Cetinjskoj 13-15 i izazvao je superkul reakcije.

Dorćol Platz

Dorćol Platz

Sa oživljavanjem donjeg dela Dobračine ulice, u blizini već voljenih beogradskih mesta, poput Radionice, Pržionice, Šarla...nedavno je oživljen i novi kompleks - Dorćol Platz.

 

 

 

 

Dorćol Platz je restaurirano dvorište i hangar starog preduzeća Mineltransport, nastao sa osnovnim ciljem da zadrži industrijsko nasleđe Donjeg Dorćola i bude mesto susreta različitih kultura, ali i mesto za opuštanje i zabavu.

Soul Print Recordings

Soul Print Recordings Bratislav Milenkovic

Predstavljamo izdavačku kuću Soul Print Recordings, koju je pokrenuo beogradski DJ i producent Zoran Petkovski aka DJ Petko.

 

Pored DJ Petka, Soul Print Recordings čine Andrija i Oliver (duo Akioki) i Đorđe aka DJP.

 

 

KLIKER

Igraonica KLIKER

Igraonica KLIKER - novo mesto za male i odrasle klince i klinceze! Nalazi se preko puta Dorćol Platz-a, na adresi Dobračina 59b.Kliker su zamislile i realizovale Ivana Kesić, kostimograf; Jelena Odavić, vajar i Natalija Martinović, scenograf.

 

Smešten je u delu Dorćola, u nekadašnjoj industrijskoj zoni, u neposrednoj blizini Dorćol Platz-a, a u okviru kompleksa koji je godinama bio potpuno neiskorišćen i pust.

Boomerang

Boomerang

Boomerang je nov i mlad brend ručno oslikanih bumeranga, izvedenih u ograničenim serijama koji su pokrenuli Sofija Gavrilović (slikarka) i Velimir Andrejević (grafički dizajner) iz Novog Sada.

 

 

 

The Returning of the Boomerang (Short stories & Flying objects)

Frizerski studio MARKO

Frizerski studio MARKO

Predstavljamo dizajn enterijera i vizuelni identitet frizerskg studija MARKO, koji se nalazi u Zemunu, na adresi Bežanijska 49.

Enterijer je realizovan u decembru 2015. godine a autorski tim koji stoji ispred ovog projekta, čine: Dejan Milošević, dipl.diz.ent. i Marko Ranđelović, dia, iz studija ARCHITEHNA. Vizuelni identitet potpisuje Vladimir Paripović, dia.

 

KOOZMETIK

KOOZMETIK

KOOZMETIK je mlad i svež brend koji se bavi proizvodnjom ručno izrađenih prirodnih kozmetičkih proizvoda!


KOOZMETIK čine Jovana Antić i Daniela Stanković! Pojavile su se u javnosti po prvi put sredinom novembra na sajmu kozmetike, iako je priprema oko postavljanja celog brenda trajala unazad skoro dve godine.

 

U proizvodnji se koriste najkvalitetnije uvozne sirovine, kao i recepture i tehnologija u skladu sa najsavremenijim svetskim trendovima za proizvodnju prirodne kozmetike.

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text