Fenetre Decor

Fenetre Decor, mesto gde se izrađuju custom made zavese i draperi.

Dve sestre, sa dva ne tako atipična imena - Tanja i Jelena, i jedna zajednička ljubav prema estetici i uređenju prostora. 

 

To je u najkraćim crtama priča o nastanku Fenetre Decor-a, mestu gde se od pažljivo odabranih tkanina izrađuju custom made zavese i draperi. 

 

 

Iako sa elementima slučajnosti, odabir upravo ovog segmenta uređenja enterijera ima svoje korene u zajednički provedenom detinjstvu i uspomenama.

Lokacija u Hadži Melentijevoj ulici br. 5 na Vračaru je samo nastavak preplitanja porodične istorije i sadašnjosti. Zatvaranje kruga.

A kako bi se zatvorio krug uređenja jednog prostora rešenje mogu biti upravo zavese.

One stavljaju tačku na “i” u opremanju, bilo da služe za adekvatno isticanje pojedinih elementa enterijera ili da predstavljaju njegov centralni momenat.

“Prilično polarizovano tržište nas je navelo da tragamo za tzv. srednjim segmentom u kojem nastojimo da objedinimo četiri bitna elementa: stil i funkcionalnost sa kvalitetom i pristupačnom cenom.“ 

To se ogleda i u selekciji pažljivo odabranih materijala koja uključuje prirodne tkanine, poput pamuka i lana, kao i materijale izrađene od kvalitetnih mešavina prirodnih i sintetičkih vlakana.

Pored klasičnih zavesa i drapera, u ponudi su i savremenija rešenja poput rolo i zebra zavesa, paketo i panel sistemi.

Neki od prisutnih brendova su A House of Happiness, Ridex, Eustergerling, Coulisse.

Prvi korak u realizaciji zajedničke sklonosti ka uređenju je bio osmisliti izložbeni prostor ili kako Tanja i Jelena vole da ga nazivaju “kreativni kutak”.

Uz par konsultaciju i nekoliko fotografija sa interneta, izgled enterijera je osmišljen samostalno.

Ideja je bila da prostor predstavlja nehaotičnu zonu udobnosti, oslobođenu suvišnih detalja, koji u prvi plan stavlja sam proizvod tj. materijale, njihove boje i teksture.

Logo dizajn by: Coba&associates

 

 

Fenetre Decor na Instagramu.

Fenetre Decor na Facebooku.

 

Fotografije: Višnja Jovanović

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services