Leila

Leila

Poznata prodavnica gramofonskih ploča i kafe bar LEILA otvorila je krajem decembra prošle godine svoja vrata na novoj lokaciji u Gospodar Jevremovoj 6.


Ova oaza kulture nastavlja rad u srcu Dorćola i obećava bogat umetnički program na koji su Beograđani i gosti prestonice već navikli.

 

Otvaranje je svojim nastupom za gramofonima obeležio Željko Kerleta, arhitekta, DJ, vrsni poznavalac džeza i vlasnik izdavačke kuće Cosmic Sounds iz Londona.

Izvanredan prostor od 200 m2, organizovan na 2 nivoa,  je kompletno renoviran i opremljen u originalnom stilu, pa se tu mogu naći radovi beogradskog grafiti umetnika Lorteka na zidovima, masivni i jedinstveni  elementi enterijera od kovanog gvožđa akademskog vajara Nikole Pantovića i stilski nameštaj iz različitih epoha.Izuzetna kolekcija gramofonskih ploča, novih i polovnih, broji preko 12000 naslova. Vinili najrazličitijih muzičkih žanrova, među kojima su i biseri Ex-Yu džeza, rock klasici, etno muzika, kao i nova izdanja, čekaju da budu otkriveni.

LEILA takođe funkcioniše kao mesto predstavljanja zanimljivih kulturnih i subkulturnih kreacija na beogradskoj/srpskoj i regionalnoj sceni u kome je održano više uspešnih promocija novih muzičkih, književnih I likovnih izdanja i izložbi mladih autora, gostovanja poznatih domaćih i stranih DJ-eva, jazz jam session-ova...

Kafe – bar nudi bogat izbor različitih kafa, koktela i zanimljivu vinsku kartu. U ponudi su takođe i doručak i meze, od vrhunskih domaćih proizvoda.

Svakog petka i subote najpoznatiji DJ-evi puštaju svoju selekciju muzike sa gramofonskih ploča, u okviru događaja pod nazivom #vinylterror.

Radno vreme je svakog dana od 9 časova do ponoći, a petkom i subotom do 01h.

 Fotografije: Dragan Kujundžić

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services