Pa Puf Custom Made Dolls

Pa Puf Custom Made Dolls

Predstavljamo Pa Puf Custom Made Dolls, lutke od vatelina za decu i odrasle, koje Sanja Perović iz Beograda već neko vreme uspešno pravi.

Lutke koje liče na svoje vlasnike, Sanja je počela da izrađuje nakon što je napravila svom prijatelju za poklon lutku koja liči na njega. Ako poželite i vi vašeg doppelgänger-a, obratite se Sanji!

 

 

Sanja Perović je diplomirala na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. U projektnom birou je radila desetak godina i u međuvremenu se "šetala" po gradilištima Rusije. Sve je to njoj bilo super, ali i nije.

"Biti arhitekta u današnje vreme u Srbiji i Beogradu nije baš ono o čemu smo maštali dok smo bili na fakultetu... a ako ne radiš ono o čemu maštaš, svejedno je čime se baviš i šta radiš, jer to postaje onaj posao koji jedva čekaš da odradiš, u kome nema uzbuđenja i zanosa", kaže Sanja.

Lutke koje je počela da pravi sasvim slučajno ili ne, upravo su sve drugo samo ne posao koji je do tada radila. Ono što je u arhitekturi oduvek najviše volela, a što je vremenom nestalo, to je pravljenje maketa.

"Proces pravljenja maketa i jedne lutke za mene je vrlo sličan. Od ideje, preko odabira materijala, prvih postavki, izmena, sreće kad nešto izgleda kako ste želeli i nerviranja kad tako nije, do finalizacije i gotove makete tj. lutke koju imate pred sobom i zadovoljstva koju ona izaziva", kaže Sanja.

Svaka sledeća lutka se izrađuje na sličan način, ali svaki put je drugačije. Svaka nova  lutkica nosi sa sobom novi izazov.

"Ako me pitate da li sam sigurna da ću umeti da je napravim, odgovorila bih, paaa...ali svaki put ona se nekako desi, puffff!"

Tako je nastao Sanjin brend Pa Puf - Custom made dolls.

Lutke su rađene od vatelina, tehnikom filcanja uz pomoć igle kojom praktično vaja lice. Kroz vrat i telo lutke provučena je žica kako bi mogla da savija ruke i noge a da menja poze. Veličina lutke je oko 40-tak cm. 

Sve je ručni rad od odeće, obuće do asesoara ako postoje. Ova tehnika kojom Sanja radi je izuzetno zahtevna u pogledu vremena, strpljenja, koncentracije i pažnje, ali su sa druge strane njene mogućnosti neiscrpne.

"Najveći izazov mi je da pravim tzv. lookalike lutke tj. lutke koje liče na osobu koju želite, i radim ih po porudžbini na osnovu fotografija koje mi poručioci pošalju. Uživam u samom upoznavanju sa klijentima, kratkoj neizvesnosti od onoga šta žele, procesu pravljenja i konačno u sreći koju dobijem od kupaca kad je vide... malog sebe, malu nju ili njega... jer bez tog "feedback-a" sve ovo ne bi bilo toliko lepo koliko jeste. Radite ono što volite ili bar probajte, život ce biti lepši! :)" poručuje Sanja!

Pa Puf - Custom made dolls na Facebooku

Pa Puf - Custom made dolls na Instagramu

 

Fotografije: Vladimir Vujović

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services