“Globe Scout Me” pobednik takmičenja „Start Tel Aviv“!

“Globe Scout Me” pobednik takmičenja „Start Tel Aviv“!

Pobednik "Start Tel Aviv" takmičenja u organizaciji ambasade Izraela i Centra za razvoj tehnološkog preduzetništva „ICT Hub“, koje je sinoć održano u prostorijama ovog centra, je startap „Globe Scout Me“. 

 

 

 

Pobednički startap, iza kojeg stoji mladi preduzetnik Ognjen Vlaškalin, zasniva se na jedinstvenoj internet platformi pomoću koje sportisti mogu besplatno da prikažu svoje sposobnosti širom sveta.

Ambasadorka Izraela Alona Fišer-Kam istakla je da će pobednici, zajedno sa predstavnicima iz 23 metropole, imati priliku da učestvuju na DLD festivalu, najvećem međunarodnom festivalu inovacija, koji se u septembru održava u Tel Avivu.Ambasada Izraela se trudi da kroz ovakve događaje aktivno učestvuje i podrži razvoj srpskog startap ekosistema,“ naglasila je Fišer-Kam i dodala da će se sjajna saradnja sa „ICT Hubom“ nastaviti i u budućnosti.

Za takmičenje, koje ambasada Izraela organizuje po četvrti put, prijavilo se više od deset startapova, a u uži izbor je ušlo pet kompanija koje su svoja inovativna rešenja predstavila stučnom žiriju na čelu sa Morijom Kasis, koja važi za jednu od vodećih stručnih konsultanata za startap kompanije u Izraelu. „Start Tel Aviv“ je ove godine bio posvećen socijalnom preduzetništvu i urbanim inovacijama. 

Pored „Globe Scout Me“, na „Start Tel Aviv“ takmičenju predstavljeni su i mobilna aplikacija „Filter App“, vodič kroz kulturna dešavanja u Beogradu, „Uradi zaradi“, onlajn platforma koja omogućava zauzetim ljudima da delegiraju jednokratne zadatke onima koji su zainteresovani za zaradu, „Solagro“ sa projektom pametnih presa za reciklažu i aplikacija „Couch Coach“ koja pomaže ljubiteljima košarke da se aktivno uključe u utakmicu.   

Članovi stručnog žirija su pored specijalne gošće iz Izraela bili i Kosta Andrić, direktor centra „ICT Hub“, Dženi Sedov, zamenica ambasadorke Izraela, Natalija Sandić, predstavnica „Fonda za inovacionu delatnost“ i Ivan Filipović ispred kompanije „30Hills“.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text