“Skoti i tajna istorija Holivuda” na Merlinka festivalu!

“Skoti i tajna istorija Holivuda” na Merlinka festivalu!

Dokumentarac o tajnim seks aferama u Holivudu na Merlinka festivalu!


Poslednje večeri festivala Merlinka, u nedelju 9. decembra u 21.30h, u sali Amerikana Doma omladine Beograda, biće prikazan film koji je uzburkao Holivud odmah po premijeri koju je imao na 42. Filmskom festivalu u Torontu.

 

 


Reč je o dokumentarnom ostvarenju “Skoti i tajna istorija Holivuda” reditelja Meta Tajrnauera.

U filmu “Skoti i tajna istorija Holivuda” novinar Met Tajrnauer prikazao je kako je izgledao intimni život nekih od najvećih filmskih ikona svih vremena, koje su živele i radile u Holivudu. Tajrnauer je informacije dobio od Skotija Bauersa, koji je u zlatno doba, 40-ih godina pa nadalje, vodio bordel na Holivud bulevaru.

“Neki su mi govorili da sam uvrnut, da sam drugačiji. Dame bi me pitale šta sam ja, a ja sam odgovarao: Ja sam sve" – rekao je Bauers na premijeri.

Već u prvim minutima dokumentarca Skoti jasno daje do znanja koji su poznati koristili njegove usluge. Ta otkrića dočaravaju nam sliku jednog zatvorenog, ali vrlo raskalašnog Holivuda, koji nema veze sa pažljivo negovanim PR imidžom toga vremena. Među onima koji jesu u filmu su pored Rok Hadsona, Ketrin Hepbern, i njen dugogodišnji (navodni) partner Spenser Trejsi, Keri Grant, britanski princ Edvard i njegova supruga Valis Simpson, i mnogi drugi.O filmu, reditelj i novinar Met Tajrnauer kaže: "Skoti Bauers mi je spomenuo oko 300 klijenata svog bordela. Neki su potpuno nepoznati, neki su u to vreme bili velike zvezde, a neki su i danas ikone filma. Nisam sve stavio u film, morao sam da biram koga ću spomenuti. Puno njih smo izostavili. Nisam hteo da se film pretvori u gomilanje tračeva".

Nakon premijere filma Skoti Bauers je dobio počasno priznanje grada Los Anđelesa za promovisanje LGBTQ istorije i kulture.

Deseti, jubilarni, Međunarodni festival queer filma „Merlinka“  održaće se od 6. do 9. decembra u Domu omladine Beograda. U toku četiri festivalska dana na programu će biti više od 100 filmova iz 35 država, među kojima i ostvarenja iz evropskih zemalja, Paragvaja, Brazila, Rusije, Indije, Kine i Australije. Mnogi od filmova nagrađivani su na najprestižnijim svetskim festivalima poput Berlinala, Festivala u Kanu, Sundance festivala i drugih. U fokusu ovogodišnjeg festivalskog programa je Nemačka, i nemačka kinematografija.

Više o programu Merlinka festivala pogledajte na ovom linku. 
 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text