„Kinetika“ Milije Belića po drugi put u Parizu

„Kinetika“ Milije Belića po drugi put u Parizu

Novo izdanje izložbe "Kinetika", čiji je inicijator, komesar i izlagač srpski multimedijalni umetnik Milija Belić, okupiće, pored Belića, još dvadeset umetnika iz raznih delova sveta.

 

 

 

 

Ovoga puta, Belić je pozvao na reprezentativnu smotru kinetičke umetnosti stvaraoce iz Švajcarske, Japana, Nemačke, Francuske, Venecuele, Italije, Ekvadora, Holandije, Češke, Austrije, Mađarske i Irske.

Oni će se predstaviti sa po jednim ostvarenjem - slikom, skulpturom, objektom, digitalnim radom ili instalacijom, u renomiranoj pariskoj galeriji Abstract Project, specijalizovanoj za apstraktnu umetnost, od 8. do 17. novembra 2018.

Ovaj umetnički pokret, koji predstavljaju njegovi istorijski protagonisti kao što su Vazareli, Soto, Agam, Morele, Cruz-Diez, Park ili Molnar, nalazi se u žiži aktuelnosti poslednjih decenija. On je duboko ukorenjen u novom geometrijskom estetizmu, vernom izrazu senzibiliteta u potpunosti povezanim sa galopirajućom digitalnom erom i njenom ultra-sofisticiranom kibernetičkom logikom. Drugo izdanje izložbe „Kinetika“ pokazuje rastuću zainteresovanost za kinetičke ideje i vizije koje impliciraju i integrišu pojam vremena, a time i ritma i pokreta, u danadašnje kreativno mišljenje, ističe Belić u predgovoru kataloga.

Interesantno je napomenuti da je prošlogodišnja izložba pod istim nazivom, ali sa različitim umetnicima, izazvala veliko interesovanje i da je, posle Pariza, predstavljena najpre u Budimpešti, zatim u Kranju ove jeseni, da bi nastavila svoju evropsku turneju u Beču i nemačkom Stofenu početkom naredne godine. 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text