20. Međunarodni festival multimedijalne umetnosti - IMAF 2018

20. Međunarodni festival multimedijalne umetnosti - IMAF 2018

20. Međunarodni festival multimedijalne umetnosti - IMAF 2018. će u subotu, 8. i nedelju, 9. septembra biti održan u Galeriji SULUV.

 

Jedan od glavnih projekata Studija za multimedijalnu umetnost svakako je Međunarodni festival multimedijalne umetnosti - IMAF. IMAF je godišnji događaj posvećen umetnosti performansa.

 

IMAF se ove godine održava jubilarno po dvadeseti put i velika je retkost, ovako dugog opstajanja, na nezavisnoj umetničkoj sceni u dugogodišnjim teškim finansijskim uslovima. Međunarodni festival multimedijalne umetnosti – IMAF je izrastao u manifestaciju od izuzetnog značaja za savremenu umetničku scenu, kako u našoj zemlji tako i u svetu.

 

U godišnjim programima festivala IMAF, koji su realizovani u poslednjih nekoliko godina, umetnici, učesnicii su radili na projektima preispitivanja etičkih principa i problema koji se pojavljuju kao nusproizvod opšte globalizacije. Problemi ubrzanog tehnološkog napretka u odnosu na civilizacijske i estetske vrednosti. Programima i umetničkim radom, u okviru projekata IMAF festivala, upućuje posebno na odnos tela i tehnologija, kroz minimalističke fizičke akcije.

Sedmoro umetnika iz Srbije i devet umetnika iz Nemačke, Holandije, Finske, Poljske, Mađarske i Austrije su učesnici dvadesetog jubilarnog festivala multimedijalne umetnosti. U okviru festivala, pozvani su afirmisani i jedan broj mladih umetnika iz zemlje i inostranstva.
Umetnici će nastupati na više lokacija u Odžacima, u prostoru Hotela Sloboda i na ulicama grada. U Novom Sadu festival će se dešavati u galeriji SULUV i ulicama grada, u saradnji sa Savezom Udruženja likovnih umetnika Vojvodine.
Kao i ranijih godina festival IMAF pruža šansu mladim umetnicima za predstavljanje u oficijelnom programu. Ove godine po prvi put će javno izvesti svoje umetničke performanse četvoro studenata Scenskog dizajna, Fakulteta tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu.
Ovogodišnji izbor umetnika predstavlja višegeneracijski međudisciplinarni pristup radu uživo, radeći dugotrajne, zavisne od mesta, akcione, telesne, situacione i eksperimentalne oblike umetnosti.

 

 

Program 20. Međunarodnog festivala multimedijalne umetnosti - IMAF 2018

U okviru ovogodišnjeg programa Festivala biće održana radionica "Kako postaviti izložbu prema Feng Shui". Radionicu će voditi Laura Ociepa iz Poljske. Više informacija i kako se možete prijaviti za učešće pronađite OVDE.

Subota, 8. septembar 2018, 19 časova, Galerija SULUV

- Marta Bosowska (Poljska)

- Studenti scenskog dizajna, Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu: 
Milica Cimeša (Srbija), Ana Škrbić (Srbija)

- Aleksandar Jovanović (Srbija)

- Yeanet Poett (Mađarska)

- Maximilian Latva & Katri Kainulainen (Finska)

- Dariusz Fodczuk (Poljska) 

  Nedelja, 9. septembar 2018. Galerija SULUV

  16 časova

  Početak umetničke radionice - Laura Ociepa (Poljska)

  19 časova

  Početak programa IMAF 2018

- Laura Ociepa (Poljska) – Otvaranje izložbe sa umetničke radionice

- Studenti scenskog dizajna, Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu:
  Anja Tasovac (Srbija), Milena Novaković (Srbija)

- Nenad Bogdanović (Srbija)

- Johannes Christopher Gérard ( Nemačka /Holandija)

- Ola Koziol (Poljska) 

- Danica Bićanić (Srbija) i Bernhard Hansbauer (Austrija)


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text