5. izdanje filmskog festivala SLOBODNA ZONA


Festival Slobodna Zona

I ove godine SLOBODNA ZONA ostaje dosledna osnovnoj ideji prikazivanja angažovanih filmova iz celog sveta, zanimljivim razgovorima sa rediteljima i sjajnoj atmosferi. Ovogodišnji festival će se održati od 6. - 11. novembra, na dve lokacije: u Dvorani kulturnog centra Beograda i po prvi put u bioskopu Balkan. Tokom šest festivalskih dana, publika SLOBODNE ZONE imaće priliku da vidi 28 dugometražnih filmova - dokumentarnih i igranih , i 22 kratkometražna o najaktuelnijim društvenim i političkim temama iz celog sveta.  
"Biti što širi i što otvoreniji jeste ideal kojem treba težiti. Tu negde nalazi se i „Slobodna zona", prostor otvoren za svakoga ko je spreman da se posveti drugome, ma koliko taj drugi bio različit. To je prostor u kojem život postaje film da bi odmah zatim film ponovo uticao na nečiji život." David Albahari (uvodni tekst kataloga festivala).Festival Slobodna Zona

SLOBODNA ZONA će kao i uvek do sada imati 2 otvaranja:
 muzičko; koncert/audio video performans grupe DUO TROJICA (Bor) uz specijalno gostovanje Milene Marković.
 Iščašena stvarnost i razoreni mitovi naša su svakodnevnica ‘melodramično popularno' predstavljena u pesmama Duo trojica, benda nastalog za potrebe pozorišne predstave ''Opera za tri groša'' u režiji Milene Marković, a kasnije angažovanog i u filmovima Olega Novkovića ''Rudarska opera'' i u tek završenom - "Beli, beli svet". Duo trojica dolazi iz Bora, grada socijalističkog prosperiteta, a danas simbola materijalnog propadanja i ljudskog beznađa. Članovi ovog benda su Miroslav Mitrašinović (muzičar, nagrađen ''Zlatnom Mimozom'' za muziku filma ''Sutra ujutru'' Olega Novkovića, 2007. u Herceg Novom) i Saša D. Lović (multimedijalni umetnik koji je objavio tri knjige pesama i uređuje časopis morbidnog senzacionalizama ''Sloganova''). 
Ulaz na koncert je besplatan. -   zvanično otvaranje; 6. novembra u 19h u Dvorani Kulturnog centra Beograda. 

Cena pojedinačne karte je 200 dinara. Prodaja počinje 3. novembra na blagajni Kulturnog centra Beograda i bioskopa Balkan. Prihod od karata namenjen je akciji Hrana za sve.

Festival Slobodna Zona

Poster design by: Jovana Timotijević

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text