Akcija YU100

news

Povodom stogodišnjice ujedinjenja jugoslovenskih naroda i stvaranja prve jugoslovenske države, Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, koja se obeležava 1. decembra 2018, Muzej Jugoslavije pripremio je i promotivnu akciju YU100, koja počinje 16. oktobra.

 

 

Akcija će biti praćena i na društvenim mrežama fejsbuk i instagram, a ima za cilj da promoviše bogati muzejski fond i približi ga najširoj publici izmeštanjem priča o predmetima iz svojih kolekcija izvan muzejskog kompleksa.

Promotivne ulaznice sa fotografijama predmeta biće postavljene na sto javnih lokacija u Beogradu, a svaka od njih nosi priču o jednom predmetu iz fonda Muzeja Jugoslavije.

Lokacije su pažljivo odabrane da direktno korespondiraju sa biografijama predmeta, što omogućava da prolaznici bliže upoznaju ne samo zanimljive priče o muzejskim predmetima, već i da na drugačiji način sagledaju istoriju grada.

Ulaznice će biti postavljane u nekoliko etapa u periodu do 1. decembra. Svaka etapa biće najavljena na društvenim mrežama, a oni koji pronađu ulaznice biće pozvani da ih slikaju i podele uz haštag #uu100.

Ulaznica važi za dve osobe i posetioci je mogu iskoristiti do kraja 2018. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text