All Inclusive Sarajevo u KC GRADu

all inclusive sarajevo

U Evropskom centru za kulturu i debatu GRAD, 22. marta 2010 godine biće održana izložba dizajnerskih prototipova i proizvoda nastalih u okviru projekta All Inclusive Sarajevo na petodnevnoj radionici održanoj na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu od 25. do 29. maja 2009. Izložba će biti otvorena do 24. marta 2010. godine.

Proizvodi su plod saradnje lica sa posebnim poterebama, profesionalnih dizajnera i zanatlijskih udruženja u BiH.

Proizvodi će biti prezentovani pod krovnim brendom dizajndobra koji je zamišljen kao brend koji obuhvata sve proizvode dizajnirane u okviru projekta All Inclusive Sarajevo - kao garancija da proizvodi poseduju određene standardne karakteristike te da su nastali i proizvedeni kao rezultat zajedničke kreacije profesionalnih dizajnera i zanatlija s umanjenim sposobnostima.

S namerom da kreativna praksa koju zastupamo zaživi u lokalnoj zajednici, projekt All Inclusive Sarajevo poziva sve zainteresovane organizacije na saradnju, bilo u obliku zanimanja za postojeće proizvode, bilo kroz poslovne dogovore o novim idejama i proizvodima.

All Inclusive Sarajevo je projekat udruženja Kulturanti, i deo je Creative Collaboration Programme Britanskog saveta u Bosni i Hercegovini. Projekat je ostvaren u saradnji između Centra Helen Hamlyn Kraljevske Akademije u Londonu i partnera u regionu - Libraga, Udruženja gluvih i nagluvih Kantona Sarajevo, Pismolika i Centra za samopouzdanje. Ostali partneri projekta su Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevu, Udruženje paraplegičara i obolelih od dečije paralize Kantona Sarajevo i nezavisna ogranizacija Kulturni Front iz Beograda.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text