Ateljei Žitnjak, Zagreb | Dan otvorenih atelijera: "Strategije saradnje"

Ateljei Žitnjak, Zagreb | Dan otvorenih atelijera: "Strategije saradnje"

Manifestacija Dan otvorenih atelijera: "Strategije saradnje" održaće se u subotu, 11. novembra od 17 časova u Atelierima Žitnjak (Žitnjak 53, Zagreb). 

 

 

Pojam saradnje zahvaćen je u širokom rasponu značenja i uslovljen pojedinačnim autorskim istraživanjima kao zajedničkim obeležjem delovanja svih umetnika u Atelijerima Žitnjak.

Pa iako su ti radovi obojeni prepoznatljivim individualnim izrazom, multimedijalnost izvedbe, koncepti koji uključuju učestvovanje/asistenciju/saradnike ili naprosto "upućenost jednih na druge" (specifična karakteristika žitnjačke zajednice) poprilično obeležava većinu njihove recentne proizvodnje.

Izložba prezentuje rezultate autorske ili produkcijske saradnje između članova kolektiva, kao i radove nastale u kolaboraciji s drugim kolegama.

Na izložbi učestvuju: Dora Kovačević, Vesna Pokas, Kata Mijatović, Vlasta Žanić, Mirjana Vodopija, Ivana Jelavić, Hamo Čavrk, Boris Cvjetanović, Fedor Vučemolivić, Boris Greiner, Nikola Šimunić, Zoran Pavelić, Dražen Grubišić, Alem Korkut, Hrvoje Mitrov, Frane Rogić i Predrag Pavić / Igor Ruf.

Osim izložbe, Dan otvorenih atelijera predstaviće i svojevrsnu saradničku platformu koja se ne tiče tek pridruženih ili stalnih članova žitnjačkog kolektiva, nego i drugih autora. Ali i ne samo njih, nego i njihove publike, kao nezaobilaznog faktora savremene scene.

Svi zainteresovani se pozivaju na učestvovanje u akciji pod nazivom "Tezga u Buksi". Smisao te akcije jeste prikupljanje sredstava potrebnih za dovršetak radova u prostoru namenjenom zajedničkom korišćenju, a oblik njenog sprovođenja biće sledeći: autori će donirati svoje radove, koji će publici biti ponuđeni na improvizovanoj tezgi. Nakon toga će se i oni pridružiti publici, postati korisnici, svako će izabrati nešto od ponude, i svojim donacijama doprineti dovršetku poslova u prostoru popularno nazvanom Buksa.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text