Belgrade Cruiser Cup 2018

Belgrade Cruiser Cup 2018

Treću godinu za redom, Jedriličarski klub "ADA" organizuje beogradski jedriličarski kup - Belgrade Cruiser Cup 2018! 

Regata Belgrade Cruiser Cup 2018 se održava prvog vikenda ovog leta, u subotu, 23. juna, a start je predviđen u 12 časova na četvrtom kilometru rečnog toka Save, ispod mosta na Adi.

 

 

 

Jedriličarski klub "ADA" je osnovan 2013. godine, a od 2016. godine, s održavanjem prvog Belgrade Cruiser Cup-a, obogatio je takmičarski kalendar Jedriličarskog Saveza Srbije za još jednu kvalitetnu regatu, a grad Beograd još jednim dešavanjem po uzoru na svetske metropole.

Osnovna ideja za pokretanje ove godišnje beogradske regate na reci Savi je popularizacija sportskog jedrenja u našoj prestonici, kao i ekološki odgovornog života na vodi.

Jedrenje pripada grupi najstarijih olimpijskih sportova i predstavlja jednu od najprestižnijih sportskih veština, a poslednjih par godina privlači i sve veću pažnju naših sugrađana.

Kao i na prethodnim izdanjima ovog sada već tradicionalnog junskog sportskog događaja, i na ovogodišnjoj regati Belgrade Cruiser Cup takmičiće se najbolje posade iz Srbije i regiona u jedrilicama klase Cruiser i Micro Cruiser.

Branioci titule, tim Generali PST Racing, koji čine Nikola Marjanović, Goran Stevanović i Aleksandar Jovanović, potvrdio je učešće. Nakon niza uspeha na međunarodnim regatama u Hrvatskoj, Austriji i Sloveniji, sada će izaći na crtu najbržim mikro kruzerima i kruzerima u zemlji. Očekuje se oko 20 takmičarskih posada, a učešće su najavili i takmičari sa Palića i iz Novog Sada.

Startna linija ovogodišnje regate se kao i prethodnih godina nalazi na četvrtom kilometru rečnog toka Save, ispod mosta na Adi. 

Posetioci regate, prijatelji i partneri kluba, kao i ljubitelji reke Save moći će da posmatraju regatu sa klupskog objekta organizatora - Jedriličarskog kluba "ADA", ali i duž čitave obale reke Save od 4. do 9. kilometra, kao i sa mosta na Adi.

Prijave za regatu kao i sve dodatne informacije o regati možete pronaći na zvaničnom sajtu regate belgradecruisercup.com ili lično u prostorijama Jedriličarskog kluba "ADA" (Ada Ciganlija bb, Beograd, Srbija). Sve eventualne izmene će biti objavljene na tabli za obaveštenja u prostorijama Jedriličarskog kluba "ADA" na dan održavanja trke.

Pored vrhunskog sportskog i takmičarskog karaktera, regata Belgrade Cruiser Cup ima za cilj da privuče i obrazuje sve radoznale sugrađane o jedrenju kao izuzetnom sportu, ali i o biodiverzitetu okoline u kojoj se odvija.

Nakon završetka trke, svečanog proglašenja pobednika i uručenja trofeja i medalja, održaće se slow food zakuska za sve takmičare i prijatelje regate. 

Slow Food Convivium Dorćol i restoran Cveće Zla će se i ove godine potruditi da ponude dobru zakusku i time zaokruže ceo događaj autentičnim gastronomskim ugođajem. Osveženje su obezbedili Vinarija PIK Oplenac i Salto pivo.

I ove godine se za dizajn i izvedbu trofeja Belgrade Cruiser Cup-a pobrinuo Branislav Ignjatić Bandži, osnivač i idejni tvorac umetničkog studija Šešir design - Шешир design. Bandžiju je ovo treći relizovan trofej za godišnju regatu Jedriličarskog kluba "ADA". Prema rečima Ignjatića, njegovi trofeji predstavljaju impresije života na Savi kao i boravka u prirodi ali i urbanom okruženju.

Pored najboljih posada, najbržih jedrilica sa ovih prostora, dobre organizacije i fantastične publike, Belgrade Cruiser Cup pre svega na vrh liste najprestižnijih regata postavlja trofej. Šešir design - Шешир design studio se već šest godina uspešno bavi izradom nakita, kućnog asesoara i ekskluzivnog nameštaja, a pre tri godine se uhvatio u koštac sa jednim od najvećih izazova. To je bio trofej za prvi Belgrade Cruiser Cup. Zahvaljujući pozitivnoj kritici srpskih umetnika, i prošle godine se predstavio sa još smelijim pristupom formi trofeja. Ya ovogodišnju regatu trofej je izrađen u kombinaciji oraha i bronze. Totem je sada već tradicija ove regate, a njega će sa sobom poneti prva posada koja prođe kroz cilj 23. juna. 

Zahvaljujući odličnoj saradnji sa partnerima, kao i dugoj listi prijatelja regate i kluba, Belgrade Cruiser Cup je i ove godine sportski događaj koji ne treba propustiti.

Partneri i prijatelji regate: Proto; Propix; Salon nameštaja Distribucija; Slow Food Convivium Dorćol; Restoran Cveće Zla; Vinarija PIK Oplenac; Salto pivo; M.A.D. Studio; Vladimir Miladinović PIKI; Шешир design; Designed.rs; 42 Magazin.

O Jedriličarskom klubu "ADA" već smo pisali na ovom linku. 

Intervju sa osnivačem Jedriličarskog kluba "ADA" Milošem Dobrosavljevićem Brossom, pročitajte na ovom linku. 

jk-ada.com
belgradecruisercup.com
vimeo.com/jkada
facebook.com/jedrilicarskiklubada
instagram.com/jk_ada

 

Fotografije: Marko Risović, Vladimir Miladinović Piki
Teaser: Vladimir Miladinović Piki

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text