Beograd dobija novi mural | Proglašen pobednik konkursa “Zeleni grad-nova energija”

Beograd dobija novi mural | Proglašen pobednik konkursa “Zeleni grad-nova energi

Na konkursu „Zeleni grad-nova energija", koji je kompanija NIS raspisala u saradnji sa Gradom Beogradom pobedio je rad Sare Antonov i Dragana Vukovića iz Beograda.

Pobedničko rešenje Sare Antonov i Dragana Vukovića biće nagrađeno sa 120.000 dinara i izvedeno u Pop Lukinoj ulici početkom godine.

 

 

Konkurs je bio otvoren od 8. do 20. decembra, a na otvoreni poziv stiglo je više od 40 predloga umetnika i umetničkih grupa.

Centralni motiv pobedničkog rešenja je list, koji simbolizuje zdrav život, dok njegova mreža predstavlja jaku zajednicu tj. sliku grada kojoj težimo i možemo zajednički da je stvorimo. Mladi umetnici su se odlučili za rešenje koje Beograd vidi kao zeleni grad budućnosti, grad novih tehnologija i ideja.O izboru pobednika je odlučivala komisija sastavljena od predstavnika Gasprom njefta, NIS-a i predstavnika grada Beograda. Proces odlučivanja uključivao je nekoliko faza, a od predloženih rešenja koja su ušla u samo finale, odabrano je ono koje najbolje odgovara na temu poziva, uklapa se u prirodu okruženja i doprinosi gradskoj raznolikosti u pogledu sličnih umetničkih intervencija.

Projekat je pokrenut sa ciljem promocije koncepta ulične umetnosti i umetnosti u javnim prostorima i afirmaciji ideje o budućnosti održivih gradova.

Pod sloganom „Potez za budućnost“ kompanija NIS nastavlja da na sličan način razvija svoj odnos sa zajednicom kroz promociju i podršku savremenom stvaralaštvu i mladim umetnicima u oblasti vizuelnih umetnosti u javnom prostoru.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text