BINA posle BINE - Gradovi deljenja – Multifunkcionalan krug

BINA posle BINE  - Gradovi deljenja – Multifunkcionalan krug

Beogradska Internacionalna Nedelja Arhitekture – BINA od 2016. godine realizuje projekat kreativne Evrope Gradovi deljenja (Shared Cities Creative Momentum – SCCM).

 

Gradovi deljenja je platforma koja preispituje savremene urbane izazove evropskih gradova.

 

 

BINA tim, u okviru ove platforme, razvija participativni projekat – urbana gradska čvorišta. Pokretanjem eksperimentalih gradskih čvorišta za unapređenje zajedničkih otvorenih gradskih prostora u saradnji sa zajednicama gradjana, BINA želi da preispita mogućnosti realizacije proklamovanog „prava na grad“.

U Beogradu, u naselju Ledine, nastavlja se rad na realizaciji projekta Gradsko čvorište 2 – Multifunkcionalni krug koji je BINA tim, u saradnji sa timom Škograd, Goethe institutom Beograd, Osnovnom školom „Vlada Obradović Kameni" i komapnijom Mapei započeo u februaru 2018. godine.

Gradsko čvorište 2 – Multifunkcionalni krug je kolektivno zamišljena intervencija u školskom dvorištu koja će služiti kao letnja učionica i mesto za okupljanje u otvorenom javnom prostoru naselja Ledine – čiji je cilj da unapredi kvalitet života u zajednici, s obzirom da je ovo jedini javni prostor u ovom delu grada. Uz pomoć partnera, poput ZK/U iz Berlina, koji je osmislio Kulturnu scenu, kao dodatni sadržaj Multifunkcionalnog kruga sa ciljem da osnaži zajednicu nizom kulturnih i edukativnih programa tokom godine. Scena se formira od različitih modularnih delova – elemenata koji su montažno- demontažni.


Ove godine od 24. juna do 29. juna u prostoru novog Gradskog čvorišta i Kulturne scene, u dvorištu škole biće održana Školabaratorija 003 (ŠK003), već tradicionalna letnja škola koju partner projekta SCCM, kolektiv Škograd organizuje od 2017. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services